Для приготування різотто використовують сорти рису, в яких багато крохмалю. Перед варінням їх не промивають. Зерна такого рису вбирають велику кількість води, яка може в 4-5 разів перевищувати їх вагу, і в той же час не розварюються, залишаючись трохи твердими в середині. В результаті теплової обробки рис виділяє деяку кількість клітковини і набуває кремоподібну консистенцію. Враховуйте, що такий рис легко переварити, тому занадто довго готувати його не слід.
Час приготування – 1 година 40 хвилин
Зміст
Інгредієнти на 6 порцій
рис арборіо – 300 г вино біле сухе – 200 г м’якоть телятини – 1,6 кг морква – 2 шт. сік лимонний – 4 ст. ложки цибуля-порей – 1 стебло часник – 2 зубчики бульйон курячий – 1 л олія оливкова – 4 ст. ложки лимон – 1 шт. базилік – 6 гілочок гвоздика – 2 бутона шафран – 1 щіпка перець кайєннський сіль
Приготування
М’ясо наріжте невеликими шматочками. Шафран замочіть в 2 склянках гарячого бульйону. Цибулю-порей і моркву наріжте кружальцями, зубчики часнику розріжте навпіл.
У розігріте масло покладіть м’ясо і обсмажте до утворення рум’яної скоринки, перекладіть в тарілку. У масло покладіть цибулю-порей і моркву, часник і гвоздику, смажте, помішуючи 1 хвилину.
Додайте м’ясо, влийте лимонний сік. Влийте вино, посоліть, поперчіть, накрийте кришкою і тушкуйте 1 годину. Всипте рис і прогрійте.
Вливайте порціями бульйон і настій шафрану, щоразу даючи рідині всмоктатися в рис, і доведіть його до готовності. Перед подачею оформіть різотто лимоном, нарізаним скибочками, і гілочками базиліка.