Шашлик по-болгарськи

Шашлик по-болгарськи

Час приготування – 40 хвилин + настоювання

Інгредієнти на 6 порцій

м’якоть баранини ( корейка, окіст) – 1 кг
цибуля ріпчаста – 200 г
перець чорний мелений
сіль

Для соусу

часник – 10 зубчиків
мигдаль 60 г
крихти пшеничного хліба – 4 ст. ложки
олія – 200 мл
яєчні жовтки – 2 шт.
лимон – 1 шт.
сіль

Приготування

Для соусу часник і мигдаль дрібно порубати, потім розітріть і змішайте з хлібними крихтами. Додайте жовтки і, постійно помішуючи, невеликими порціями влийте масло. Приправте сіллю і соком лимона.

Викладіть соус в скляну ємність, щільно закрийте кришкою і витримайте на холоді не менше 8 годин.

Баранину наріжте шматочками масою 20-25 г, нанижіть на шампури, чергуючи з кільцями цибулі, посоліть і поперчіть.

Смажте шашлик над розжареним вугіллям до готовності.

Подавайте шашлик гарячим на шампурах, з часниковим соусом.

Подобається допис? Поділіться з друзями: