Час приготування – 40 хвилин + настоювання
Зміст
Інгредієнти на 6 порцій
м’якоть баранини ( корейка, окіст) – 1 кг цибуля ріпчаста – 200 г перець чорний мелений сіль
Для соусу
часник – 10 зубчиків мигдаль 60 г крихти пшеничного хліба – 4 ст. ложки олія – 200 мл яєчні жовтки – 2 шт. лимон – 1 шт. сіль
Приготування
Для соусу часник і мигдаль дрібно порубати, потім розітріть і змішайте з хлібними крихтами. Додайте жовтки і, постійно помішуючи, невеликими порціями влийте масло. Приправте сіллю і соком лимона.
Викладіть соус в скляну ємність, щільно закрийте кришкою і витримайте на холоді не менше 8 годин.
Баранину наріжте шматочками масою 20-25 г, нанижіть на шампури, чергуючи з кільцями цибулі, посоліть і поперчіть.
Смажте шашлик над розжареним вугіллям до готовності.
Подавайте шашлик гарячим на шампурах, з часниковим соусом.