Зміст
Інгредієнти
перець солодкий болгарський – 1 кг цибуля ріпчаста – 65 г морква – 50 г помідори з щільною м’якоттю – 150 г корінь петрушки – 40 г зелень кропу – 10 г чорний і духмяний перець мелений – по 1 г оцет 9% – 20 мл олія соняшникова – 60 мл сіль – 10 г
Приготування
Ця ікра теж готується з грильованого перцю.
Перець миємо, підпікаємо в розігрітій до 190 °С духовці. Охолоджуємо під плівкою, знімаємо шкірку, видаляємо плодоніжки з насінням.
Очищаємо моркву, корінь петрушки, нарізаємо їх соломкою і обсмажуємо в олії до напівготовності.
Цибулю ріпчасту чистимо, нарізаємо кільцями, обсмажуємо до золотистого кольору. З’єднуємо з морквою і петрушкою. Додаємо очищені і дрібно нарізані томати. Солимо, перчимо, добре перемішуємо і додаємо перець. Тушкуємо овочі 10 хвилин.
Пропускаємо овочеву суміш через м’ясорубку або за допомогою блендера. Доводимо ікру до кипіння, додаємо дрібно нарізаний кріп, вливаємо оцет, а також підігріту і охолоджену до 70 °С олію.
Гарячу ікру розкладаємо по прогрітим банкам, стерилізуємо їх і закатуємо.
Стерилізуємо при температурі 100 °С: банки місткістю 0,5 л – 70 хвилин, 1 л – 80 хвилин.