Ікра з солодкого болгарського перцю

Ікра з солодкого болгарського перцю

Інгредієнти

перець солодкий болгарський – 1 кг
цибуля ріпчаста – 65 г
морква – 50 г
помідори з щільною м’якоттю – 150 г
корінь петрушки – 40 г
зелень кропу – 10 г
чорний і духмяний перець мелений – по 1 г
оцет 9% – 20 мл
олія соняшникова – 60 мл
сіль – 10 г

Приготування

Ця ікра теж готується з грильованого перцю.

Перець миємо, підпікаємо в розігрітій до 190 °С духовці. Охолоджуємо під плівкою, знімаємо шкірку, видаляємо плодоніжки з насінням.

Очищаємо моркву, корінь петрушки, нарізаємо їх соломкою і обсмажуємо в олії до напівготовності.

Цибулю ріпчасту чистимо, нарізаємо кільцями, обсмажуємо до золотистого кольору. З’єднуємо з морквою і петрушкою. Додаємо очищені і дрібно нарізані томати. Солимо, перчимо, добре перемішуємо і додаємо перець. Тушкуємо овочі 10 хвилин.

Пропускаємо овочеву суміш через м’ясорубку або за допомогою блендера. Доводимо ікру до кипіння, додаємо дрібно нарізаний кріп, вливаємо оцет, а також підігріту і охолоджену до 70 °С олію.

Гарячу ікру розкладаємо по прогрітим банкам, стерилізуємо їх і закатуємо.

Стерилізуємо при температурі 100 °С: банки місткістю 0,5 л – 70 хвилин, 1 л – 80 хвилин.

Подобається допис? Поділіться з друзями: