Квасоля стручкова маринована

Квасоля стручкова маринована

Інгредієнти

квасоля стручкова – 600 г
маринадна заливка – 400 г
перець стручковий гострий
чорний гіркий і духмяний перець горошком
кориця в паличках
гвоздика
лавровий лист

Для заливки (на 1 л)

вода – 800 мл
цукор – 50 г
сіль – 30 г
оцет 9% – 120 мл

Приготування

Для консервування нам потрібна ніжна, без сформованих зерен і грубих ниток по боках стручкова квасоля.

Стручки перебираємо, видаляємо всі неякісні. Відрізаємо верхні і нижні кінчики разом з плодоніжками. Промиваємо стручки в проточній воді.

Якщо маринуємо різану квасоля, то стручки необхідно розрізати на частини довжиною 2-3 см. Підготовлену квасолю на 2-3 хвилини опускаємо в киплячу воду, відкидаємо на друшляк, охолоджуємо під проточною холодною водою, даємо їй стекти.

На дно банок кладемо прянощі, зверху – цілу або нарізану квасолю (як можна щільніше) і заливаємо гарячою маринадною заливкою.

Пастеризуємо при температурі 90 °С: банки місткістю 0,5 л – 20 хвилин, 1 л – 30 хвилин.

Можна використовувати яблучний оцет, тоді кількість води на 50 мл зменшується, а кількість оцту на 50 мл збільшується.

Подобається допис? Поділіться з друзями: