Зміст
Інгредієнти
квасоля стручкова – 600 г маринадна заливка – 400 г перець стручковий гострий чорний гіркий і духмяний перець горошком кориця в паличках гвоздика лавровий лист
Для заливки (на 1 л)
вода – 800 мл цукор – 50 г сіль – 30 г оцет 9% – 120 мл
Приготування
Для консервування нам потрібна ніжна, без сформованих зерен і грубих ниток по боках стручкова квасоля.
Стручки перебираємо, видаляємо всі неякісні. Відрізаємо верхні і нижні кінчики разом з плодоніжками. Промиваємо стручки в проточній воді.
Якщо маринуємо різану квасоля, то стручки необхідно розрізати на частини довжиною 2-3 см. Підготовлену квасолю на 2-3 хвилини опускаємо в киплячу воду, відкидаємо на друшляк, охолоджуємо під проточною холодною водою, даємо їй стекти.
На дно банок кладемо прянощі, зверху – цілу або нарізану квасолю (як можна щільніше) і заливаємо гарячою маринадною заливкою.
Пастеризуємо при температурі 90 °С: банки місткістю 0,5 л – 20 хвилин, 1 л – 30 хвилин.
Можна використовувати яблучний оцет, тоді кількість води на 50 мл зменшується, а кількість оцту на 50 мл збільшується.