Cолені огірочки ми звикли бачити на нашому столі цілий рік. Вони хороші і самі по собі, і в салатах-вінегретах, а також в якості закусок.
Зміст
Інгредієнти на 2 кг огірків
лист хрону – 1 шт. естрагон – 2 гілочки зелень кропу – 3 гілочки зелень петрушки – 3 гілочки часник – 3 зубчики цибуля ріпчаста – 1 головка перець чорний горошком – 6 шт. гвоздика – 6 бутонів лавровий лист – 2 шт.
Для заливки
вода – 1 л оцет 9% порошок гірчиці сіль – 50 г цукор – 25 г
Приготування
У банки укладіть шматочки листа хрону, кріп, естрагон, петрушку. Якщо зелень велика, наріжте її. Додайте нарізану кільцями ріпчасту цибулю, перець, гвоздику і лавровий лист.
Для заливки в киплячій воді розчиніть сіль і цукор, процідіть.
Покладіть огірки в банки, залийте їх гарячою заливкою.
У банки влийте оцет (2 столові ложки на 1 л заливки) і всипте гірчицю (1/2 чайної ложки на 1 л).
Стерилізуйте літрові банки 10 хвилин, трилітрові – 15 хвилин. Банки відразу закупорте.
А ось ще рецепт – так званих «швидких» солоних огірків. Огірки (2,5 кг), зрізавши кінчики, укладіть в банки. Додайте житній хліб і зелень кропу (по 150 г). Залийте прокип’яченим і охолодженим розсолом (100 г солі на 2 л води). Витримайте огірки в теплому місці 4 дні. Потім приберіть на холод.