Кисло-солодкі огірки

Кисло-солодкі огірки

Cолені огірочки ми звикли бачити на нашому столі цілий рік. Вони хороші і самі по собі, і в салатах-вінегретах, а також в якості закусок.

Інгредієнти на 2 кг огірків

лист хрону – 1 шт.
естрагон – 2 гілочки
зелень кропу – 3 гілочки
зелень петрушки – 3 гілочки
часник – 3 зубчики
цибуля ріпчаста – 1 головка
перець чорний горошком – 6 шт.
гвоздика – 6 бутонів
лавровий лист – 2 шт.

Для заливки

вода – 1 л
оцет 9%
порошок гірчиці
сіль – 50 г
цукор – 25 г

Приготування

У банки укладіть шматочки листа хрону, кріп, естрагон, петрушку. Якщо зелень велика, наріжте її. Додайте нарізану кільцями ріпчасту цибулю, перець, гвоздику і лавровий лист.

Для заливки в киплячій воді розчиніть сіль і цукор, процідіть.

Покладіть огірки в банки, залийте їх гарячою заливкою.

У банки влийте оцет (2 столові ложки на 1 л заливки) і всипте гірчицю (1/2 чайної ложки на 1 л).

Стерилізуйте літрові банки 10 хвилин, трилітрові – 15 хвилин. Банки відразу закупорте.

А ось ще рецепт – так званих «швидких» солоних огірків. Огірки (2,5 кг), зрізавши кінчики, укладіть в банки. Додайте житній хліб і зелень кропу (по 150 г). Залийте прокип’яченим і охолодженим розсолом (100 г солі на 2 л води). Витримайте огірки в теплому місці 4 дні. Потім приберіть на холод.

Подобається допис? Поділіться з друзями: