Зміст
Інгредієнти (на трилітрову банку)
помідори – 1,5-1,7 кг лавровий лист чорний і духмяний перець горошком часник гірчиця в зернах свіжий гострий перець свіжий імбир маринадна заливка – 800 мл
Для заливки
вода – 1 л оцет 9% – 180 мл сіль – 40 г цукор – 60 г
Приготування
Для маринування краще брати невеликі міцні (повністю зрілі) помідори сортів «сливка» і «дамські пальчики».
Помідори миємо, перебираємо і проколюємо з боку плодоніжки дерев’яною шпажкою (це не дасть лопнути шкірці).
Спочатку готуємо банки: ретельно їх миємо й обдаємо окропом. На дно кожної банки кладемо по лавровому листу, 5 горошин чорного перцю, 2-3 горошини духмяного перцю, 3 тонких скибочки свіжого кореня імбиру, кілька шматочків свіжого гострого перцю, трохи зерен гірчиці, 2 середніх зубчики часнику. Помідори щільно укладаємо в банки, заливаємо окропом до краю горлечка і даємо постояти 5 хвилин.
Потім зливаємо воду в каструлю і готуємо маринадную заливку. Змішуємо інгредієнти, доводимо до кипіння і знову заливаємо помідори.
Закриваємо кришками, стерилізуємо 7 хвилин і закатуємо.
Охолоджуємо в перевернутому вигляді і зберігаємо в прохолодному темному місці.
Насіння білої гірчиці надають будь-яким маринадам тонкий, пікантний смак.