Мариновані помідори

Мариновані помідори

Інгредієнти (на трилітрову банку)

помідори – 1,5-1,7 кг
лавровий лист
чорний і духмяний перець горошком
часник
гірчиця в зернах
свіжий гострий перець
свіжий імбир
маринадна заливка – 800 мл

Для заливки

вода – 1 л
оцет 9% – 180 мл
сіль – 40 г
цукор – 60 г

Приготування

Для маринування краще брати невеликі міцні (повністю зрілі) помідори сортів «сливка» і «дамські пальчики».

Помідори миємо, перебираємо і проколюємо з боку плодоніжки дерев’яною шпажкою (це не дасть лопнути шкірці).

Спочатку готуємо банки: ретельно їх миємо й обдаємо окропом. На дно кожної банки кладемо по лавровому листу, 5 горошин чорного перцю, 2-3 горошини духмяного перцю, 3 тонких скибочки свіжого кореня імбиру, кілька шматочків свіжого гострого перцю, трохи зерен гірчиці, 2 середніх зубчики часнику. Помідори щільно укладаємо в банки, заливаємо окропом до краю горлечка і даємо постояти 5 хвилин.

Потім зливаємо воду в каструлю і готуємо маринадную заливку. Змішуємо інгредієнти, доводимо до кипіння і знову заливаємо помідори.

Закриваємо кришками, стерилізуємо 7 хвилин і закатуємо.

Охолоджуємо в перевернутому вигляді і зберігаємо в прохолодному темному місці.

Насіння білої гірчиці надають будь-яким маринадам тонкий, пікантний смак.

Подобається допис? Поділіться з друзями: