Зміст
Інгредієнти
цибуля – 1 кг сіль – 50 г цукор – 70 г оцет 6% яблучний – 150 мл чорний і духмяний перець горошком лавровий лист гірчиця в зернятках ялівцеві ягоди вода
Приготування
Спочатку стерилізуємо банки і на дно кожної кладемо перець чорний горошком – 2-3 штуки, перець духмяний -1-2 горошинки, лавровий лист, кілька зерняток гірчиці, 3-4 ягоди ялівцю.
Потім беремо найдрібніші цибулини діаметром не більше 1,5 см. Сортуємо за розміром, видаляємо корінці і сухе листя, ретельно миємо.
Бланшуємо від 3 до 5 хвилин (залежно від розмірів цибулинок). Далі промиваємо цибулинки під холодною проточною водою.
Щільно наповнюємо банки охолодженими цибулинками, додаємо цукор, сіль і оцет.
Заливаємо банки з цибулею окропом, не доливаючи 2 см. до горлечка, накриваємо кришками, стерилізуємо 5-7 хвилин і закатуємо. Охолоджуємо в перевернутому вигляді, зберігаємо в прохолодному темному місці.