Зміст
Інгредієнти
буряк лимонна кислота перець чорний і духмяний перець горошком корінь імбиру
Для заливки (на 1 л води)
оцет 9% – 180 мл сіль – 40 г цукор – 40 г гірчиця в зернах – 12 чайної ложки
Приготування
Для початку нам потрібно вибрати міцні «бурячки» без вад. На поперечному зрізі не повинно бути білих кілець – такий буряк відноситься до кормового. Буряк ретельно миємо щіткою під проточною водою. Складаємо в каструлю, заливаємо холодною водою. Довівши до кипіння, зменшуємо нагрів, знімаємо піну і додаємо чайну ложку лимонної кислоти для збереження кольору. Варимо буряк до готовності, приблизно 1 годину.
Готовий буряк охолоджуємо під проточною холодною водою, чистимо і нарізаємо кубиками (якщо вам більше подобається – нарізуєте соломкою).
Далі готуємо маринад. Всі складові маринаду змішуємо і доводимо до кипіння.
У той же самий час у підготовлені стерилізовані банки кладемо духмяний перець і чорний перець горошком (кількість – на ваш смак), тонкий шматок свіжого імбиру. Зверху кладемо підготовлений буряк. Заливаємо киплячим маринадом і накриваємо кришками. Стерилізуємо в киплячій воді: банки ємністю 0,5 л – 6 хвилин, 1 л – 8 хвилин.
Зручно використовувати банки ємністю 0,5 л: одна банка – 2 л супу чи борщу або 1 кг вінегрету.