Одним з найсмачніших додатків до основної страви є мариновані овочі. Найпопулярнішими є маринований перець.
В італійській кухні, існує термін «грилованні овочі». Суть процесу полягає в наступному: вимитий щільний, м’ясистий перець, цілком або часточками, кладемо на деко-решітку і ставимо в розігріту до 200 °С духовку. Запікаємо до утворення на перці підпалин.
Дістаємо перець, перекладаємо його в миску і щільно закриваємо її плівкою. Через 10 хвилин шкірка з перцю легко знімається, при цьому він стає дуже ароматним і солодким.
Зміст
Інгредієнти (на банку об’ємом 750 мл)
перець – 10-15 штук вода – 500 мл сіль – 15 г цукор – 15 г оцет 9% – 100 мл олія – 50 мл
Приготування
Перець підпікають цілком.
Після зняття шкірки акуратно дістаємо насіннєве гніздо. Усередині буде сік – злийте його в маринад, він чудово доповнить його смак.
На дно стерилізованої банки кладемо кілька зубчиків часнику, третину чайної ложки зерен гірчиці, 2-3 квітки гвоздики, кілька горошин духмяного перцю.
Щільно укладаємо перець в банки і заливаємо його киплячим маринадом.
Зверху наливаємо 50 мл прогрітої і охолодженої до 70 °С олії. Маринований перець заливається прогрітою олією для кращого збереження продукту.
Закатуємо.
Охолоджуємо в перевернутому вигляді, загорнувши в плед. Зберігаємо в прохолодному темному місці.