Перець маринований

Перець маринований

Одним з найсмачніших додатків до основної страви є мариновані овочі. Найпопулярнішими є маринований перець.

В італійській кухні, існує термін «грилованні овочі». Суть процесу полягає в наступному: вимитий щільний, м’ясистий перець, цілком або часточками, кладемо на деко-решітку і ставимо в розігріту до 200 °С духовку. Запікаємо до утворення на перці підпалин.

Дістаємо перець, перекладаємо його в миску і щільно закриваємо її плівкою. Через 10 хвилин шкірка з перцю легко знімається, при цьому він стає дуже ароматним і солодким.

Інгредієнти (на банку об’ємом 750 мл)

перець – 10-15 штук
вода – 500 мл
сіль – 15 г
цукор – 15 г
оцет 9% – 100 мл
олія – 50 мл

Приготування

Перець підпікають цілком.

Після зняття шкірки акуратно дістаємо насіннєве гніздо. Усередині буде сік – злийте його в маринад, він чудово доповнить його смак.

На дно стерилізованої банки кладемо кілька зубчиків часнику, третину чайної ложки зерен гірчиці, 2-3 квітки гвоздики, кілька горошин духмяного перцю.

Щільно укладаємо перець в банки і заливаємо його киплячим маринадом.

Зверху наливаємо 50 мл прогрітої і охолодженої до 70 °С олії. Маринований перець заливається прогрітою олією для кращого збереження продукту.

Закатуємо.

Охолоджуємо в перевернутому вигляді, загорнувши в плед. Зберігаємо в прохолодному темному місці.

Подобається допис? Поділіться з друзями: