Інгредієнти на 1 кг цвітної капусти:
перець солодкий різного кольору – 300 г.
корінь петрушки – 150 г.
часник – 3-4 зубчики
Для маринаду:
вода – 1 л.
оцет 5%-й – 500 мл.
цукор – 40 г.
лавровий лист – 2 шт.
сіль – 40 г.
Приготування цвітної капусти із солодким перцем
Для маринаду в киплячій воді розчиніть сіль і цукор, додайте лавровий лист, проваріть 2 хвилини. Зніміть маринад з вогню, влийте оцет.
Цвітну капусту розберіть на суцвіття, бланшируйте 2 хвилини в підкисленій воді, відкиньте на друшляк, остудіть під струменем холодної води.
Перець і корінь петрушки нашаткуйте. Часник подрібніть.
Підготовлені овочі шарами укладіть в літрові банки (часник повинен лежати і на дні, і зверху). Кожен шар посоліть, поперчіть. Овочі придавіть рукою, щоб вони дали сік, потім залийте гарячим маринадом і витримайте 12-15 годин.
Заливку злийте, доведіть до кипіння і знову залийте овочі. Повторіть ще раз.
Стерилізуйте банки 15-20 хвилин, закатайте.