Суп-пюре з печериць – прекрасний легкий рецепт з сиром на вечерю – це дуже просто і незмінно смачно.
Всього за кілька хвилин у тебе буде готовий приголомшливий ароматний і наваристий суп-пюре з печериць. До речі, крім печериць ти легко можеш використовувати і інші гриби – від поєднання лісових грибів та печериць такий грибний суп-пюре тільки виграє в смаку.
Зміст
Інгредієнти для супу-пюре з печериць
печериці – 500 г
плавлені сирки – 2 шт.
морква – 1 шт.
цибулина – 1 шт.
картопля – 4 шт.
зелень (кріп, петрушка)
вершкове масло – 50 г
чорний мелений перець за смаком
сіль за смаком
вода або бульйон – 1,5-2 л
Приготування супу-пюре з печериць
Печериці поріжте невеличкими шматочками. Кілька красивих грибочків залиште цілими для прикраси готового супу. Великими шматками поріжте картоплю. Цибулю поріжте дрібно. Моркву потріть на середній терці. Подрібніть зелень.
Щоб суп-пюре з печериць вийшов більш наваристим і смачним, краще візьміть не просто воду, а бульйон (курячий або овочевий). Закип’ятіть бульйон і закиньте в нього картоплю.
На вершковому маслі спассеруйте цибулю 3-5 хвилин, потім додайте моркву і обсмажте 3 хвилини. В кінці покладіть печериці і обсмажуйте до золотистого кольору, щоб випарувати рідину. Перекладіть в суп зажарку з грибами, зелень, посоліть, поперчіть і варіть до готовності картоплі.
Частину бульйону злийте в миску, решту супу збийте блендером до однорідної консистенції пюре, при необхідності додаючи злиту рідину. Знову поставте каструлю на повільний вогонь і, весь час помішуючи суп-пюре з печерицями, поступово вводьте в нього плавлений сирок невеликими порціями, приблизно по половині столової ложки.
Готовий суп-пюре з печериць повинен настоятися 15-20 хвилин. Прикрасьте суп половинками грибів і подавайте з хлібними сухариками і свіжою зеленню.