Час приготування: 1 година 30 хвилин
Зміст
Інгредієнти на 8 порцій
вода – 3 л капуста квашена – 800 г гриби – 300 г морква – 1 шт. картопля – 400 г корінь селери – 1 шт. корінь петрушки – 1 шт. корінь пастернаку – 1 шт. цибуля ріпчаста – 1 головка олія – 40 г лавровий лист – 1 шт. цукор – 1 ч. ложка перець чорний горошком – 2 шт. сметана – 160 г сіль
Приготування
Гриби наріжте скибочками, залийте водою і відваріть.
Моркву, цибулю і коріння дрібно наріжте, обсмажте на олії.
До квашеної капусти додайте частину грибного відвару, цукор, лавровий лист і тушкуйте капусту до готовності.
Грибний відвар, що залишився, доведіть до кипіння, додайте картоплю, знову доведіть до кипіння, покладіть капусту, гриби, пасеровані цибулю, моркву і коріння, перець, сіль і варіть суп до готовності.
При подачі посипте капусняк дрібно нарізаною зеленню петрушки і кропу, заправте сметаною.