Пісний капусняк з грибами

Пісний капусняк з грибами

Час приготування: 1 година 30 хвилин

Інгредієнти на 8 порцій

вода – 3 л
капуста квашена – 800 г
гриби – 300 г
морква – 1 шт.
картопля – 400 г
корінь селери – 1 шт.
корінь петрушки – 1 шт.
корінь пастернаку – 1 шт.
цибуля ріпчаста – 1 головка
олія – 40 г
лавровий лист – 1 шт.
цукор – 1 ч. ложка
перець чорний горошком – 2 шт.
сметана – 160 г
сіль

Приготування

Гриби наріжте скибочками, залийте водою і відваріть.

Моркву, цибулю і коріння дрібно наріжте, обсмажте на олії.

До квашеної капусти додайте частину грибного відвару, цукор, лавровий лист і тушкуйте капусту до готовності.

Грибний відвар, що залишився, доведіть до кипіння, додайте картоплю, знову доведіть до кипіння, покладіть капусту, гриби, пасеровані цибулю, моркву і коріння, перець, сіль і варіть суп до готовності.

При подачі посипте капусняк дрібно нарізаною зеленню петрушки і кропу, заправте сметаною.

Подобається допис? Поділіться з друзями: