Солянка на кістковому бульйоні

Солянка на кістковому бульйоні

Інгредієнти на 200 г м’яса і 400 г кісток

1,5 л води
100 г шинки і сосисок
2 солоних огірки
1 цибулина
1 ст. ложка томату-пасти
40-50 г вершкового масла
1/2 лимона
6 маслин
сіль, спеції зелень за смаком

Приготування

Варити м’ясо-кістковий бульйон, як зазначено вище. М’ясо вийняти, а бульйон процідити через сито. У сотейник або сковороду покласти очищену, обмиту і нарізану півкільцями цибулю ріпчасту, додати вершкове масло, поставити на вогонь і спасерувати при постійному помішуванні до золотавого кольору.

Після додавання томату-пасти спасерувати ще 4-5 хв і потім розвести невеликою кількістю бульйону.

Солоні неперезрілі огірки очистити від шкірочки, поріза­ти спочатку навпіл, а потім пластинками. У каструлю з процідженим бульйоном додати пасеровану цибулю з томатом-пастою, підготовлені огірки; поставити на вогонь і при слабкому кипінні варити 6-7 хв.

Потім покласти перець горошком, лавровий лист, нарізані шматочками варене м’ясо, шинку, сосиски — кружками, сіль — за смаком і при слабкому кипінні варити ще 5 хв.

При подачі на стіл у кожну тарілку із солянкою покласти кілька маслин, сметану, два півкружки очищеного від цедри лимона і посипати дрібно нарізаною зеленню кропу або петрушки.

Подобається допис? Поділіться з друзями: