Час приготування: 2 години
Зміст
Інгредієнти на 2 порції
2 склянки води 200-250 г м’якоті баранини 2 головки ріпчастої цибулі 1 помідор 3-4 шт. аличі 1-2 бульби картоплі 1 ст. ложка нуту 1 ст. ложка рубаною кінзи 1 ст. ложка рубаної зелені петрушки 1 ст. ложка рубленого чабера 5-6 тичинок шафрану 6 горошин чорного перцю сіль
Приготування
Нут замочіть в холодній воді на 8-10 годин, після чого злийте воду і промийте горох.
Баранину наріжте шматочками по 40 г, викладіть в глиняний горщик, додайте нут, залийте холодною водою і доведіть до кипіння. Додайте до баранини і нуту цілі головки цибулі і, щільно накривши кришкою, варіть суп в духовці 30-40 хвилин. Додайте крупно нарізані картоплю і помідор, аличу без кісточок, сіль, чорний перець і продовжуйте готувати страву в духовці ще 30-40 хвилин.
Приготуйте настій шафрану: залийте його 6 ст. ложками крутого окропу і настоюйте протягом 20 хвилин.
Заправте суп зеленню, настоєм шафрану і дайте постояти в духовці 2-3 хвилини. Подавайте піті в тому ж горщику, в якому він варився.
Петрушку прийнято вважати універсальною пряністю. У їжі використовуються всі частини рослини: корінь, листя, насіння як в свіжому, так і в сушеному вигляді. Для приготування салатів використовують зелень петрушки, іноді сухе товчене насіння, свіжий тертий корінь. Петрушка відмінно підходить до сирів, сиру, холодних і гарячих супів. Це пряна рослина ідеально поєднується з гарячими стравами з м’яса, риби, морепродуктів, дичини, птиці, овочів, з начинками для пельменів, пирогів, піци і запіканок. Неможливо уявити без петрушки мариновані, солоні та в’ялені холодні закуски, паштети та ковбаси.