Піті

Піті

Час приготування: 2 години

Інгредієнти на 2 порції

2 склянки води
200-250 г м’якоті баранини
2 головки ріпчастої цибулі
1 помідор
3-4 шт. аличі
1-2 бульби картоплі
1 ст. ложка нуту
1 ст. ложка рубаною кінзи
1 ст. ложка рубаної зелені петрушки
1 ст. ложка рубленого чабера
5-6 тичинок шафрану
6 горошин чорного перцю
сіль

Приготування

Нут замочіть в холодній воді на 8-10 годин, після чого злийте воду і промийте горох.

Баранину наріжте шматочками по 40 г, викладіть в глиняний горщик, додайте нут, залийте холодною водою і доведіть до кипіння. Додайте до баранини і нуту цілі головки цибулі і, щільно накривши кришкою, варіть суп в духовці 30-40 хвилин. Додайте крупно нарізані картоплю і помідор, аличу без кісточок, сіль, чорний перець і продовжуйте готувати страву в духовці ще 30-40 хвилин.

Приготуйте настій шафрану: залийте його 6 ст. ложками крутого окропу і настоюйте протягом 20 хвилин.

Заправте суп зеленню, настоєм шафрану і дайте постояти в духовці 2-3 хвилини. Подавайте піті в тому ж горщику, в якому він варився.

Петрушку прийнято вважати універсальною пряністю. У їжі використовуються всі частини рослини: корінь, листя, насіння як в свіжому, так і в сушеному вигляді. Для приготування салатів використовують зелень петрушки, іноді сухе товчене насіння, свіжий тертий корінь. Петрушка відмінно підходить до сирів, сиру, холодних і гарячих супів. Це пряна рослина ідеально поєднується з гарячими стравами з м’яса, риби, морепродуктів, дичини, птиці, овочів, з начинками для пельменів, пирогів, піци і запіканок. Неможливо уявити без петрушки мариновані, солоні та в’ялені холодні закуски, паштети та ковбаси.

Подобається допис? Поділіться з друзями: