Зміст
Інгредієнти
1,5 л води або курячого бульйону 3 середні картоплі 1 невелика цибулина 1 невелика морквина 200 грам плавленого сиру 3-4 копчені курячі гомілки (можна замінити на звичайну варену курку або інші копченості)
Приготування сирного супу з куркою
У каструлю налили воду. Як закипить – додали порізану на невеликі кубики картоплю. Посолили та варити на середньому вогні.
Поки картопля вариться – дрібно ріжемо цибулю, закидаємо обсмажуватись на сковорідку. Як цибуля трохи підзолотиться додаємо до неї натерту на тертці моркву. Смажимо ще пару хвилин. Загалом, робимо звичайнісіньку засмажку. Додаємо її в суп і варимо до готовності картоплі.
Як картопля зварилася – вимикаємо і пробиваємо блендером до однорідної маси. Якщо немає блендера – можна залишити і так, в принципі нічого страшного, просто вийде рідкіший суп зі шматочками овочів.
Масу пробили блендером та повертаємо на вогонь (слабкий). Додаємо в суп плавлений сир та курку, порізану шматочками. Про всяк випадок спробуйте суп, можливо захочеться трохи підсолити чи додати інших спецій. Можна, наприклад, підсипати куркуму – тоді суп вийде гарного яскраво-жовтого кольору.
Варимо буквально пару хвилин, щоб сир розплавився і можна їсти.
За бажанням при подачі суп можна посипати зеленню, сухариками або волоськими горіхами.
Штука дуже смачна. Особливо коли трохи настоїться, просочиться ароматами копченої курочки – взагалі бомба!
Обов’язково приготуйте і наперед вам смачного!