Суп-харчо зазвичай готують з нежирної яловичої грудинки, але в деяких випадках її замінюють бараниною чи свининою. Замість томатної пасти можна використовувати тклапі (пастилу з ткемалі або аличі). Час приготування – дві години
Зміст
Інгредієнти на 6 порцій
рис – 1 стакан яловичина (грудинка) – 1 кг помідори – 300 г цибуля ріпчаста – 3-4 головки лимон – 1 шт. паста томатна – 2 ст. ложки кінза – 5 гілочок зелень петрушки – 5 гілочок лавровий лист – 3 шт. часник – 3 зубчики перець чилі мелений – 1/2 ч. ложки сіль
Приготування
Грудинку, порубавши на шматочки, залийте 4 л. гарячої води. Варіть до готовності на слабкому вогні, час від часу знімаючи піну і жир. Цибулю дрібно наріжте і обсмажте з томатною пастою і лавровим листом на знятому при варінні м’яса жирі. Всипте в бульйон рис.
Помідори, очистивши від шкірки, дрібно наріжте, перемішайте з різною зеленню, часником і лимонним соком. Додайте в суп обсмажену цибулю, доведіть суп до кипіння. Покладіть в суп підготовлені помідори, посоліть, поперчіть, доведіть до кипіння. Зніміть каструлю з вогню і дайте супу настоятися під кришкою 20 хвилин.
При подачі посипте суп рубаною зеленню.