Суп харчо з яловичини

Суп харчо з яловичини

Суп-харчо зазвичай готують з нежирної яловичої грудинки, але в деяких випадках її замінюють бараниною чи свининою. Замість томатної пасти можна використовувати тклапі (пастилу з ткемалі або аличі). Час приготування – дві години

Інгредієнти на 6 порцій

рис – 1 стакан
яловичина (грудинка) – 1 кг
помідори – 300 г
цибуля ріпчаста – 3-4 головки
лимон – 1 шт.
паста томатна – 2 ст. ложки
кінза – 5 гілочок
зелень петрушки – 5 гілочок
лавровий лист – 3 шт.
часник – 3 зубчики
перець чилі мелений – 1/2 ч. ложки
сіль

Приготування

Грудинку, порубавши на шматочки, залийте 4 л. гарячої води. Варіть до готовності на слабкому вогні, час від часу знімаючи піну і жир. Цибулю дрібно наріжте і обсмажте з томатною пастою і лавровим листом на знятому при варінні м’яса жирі. Всипте в бульйон рис.

Помідори, очистивши від шкірки, дрібно наріжте, перемішайте з різною зеленню, часником і лимонним соком. Додайте в суп обсмажену цибулю, доведіть суп до кипіння. Покладіть в суп підготовлені помідори, посоліть, поперчіть, доведіть до кипіння. Зніміть каструлю з вогню і дайте супу настоятися під кришкою 20 хвилин.

При подачі посипте суп рубаною зеленню.

Подобається допис? Поділіться з друзями: