Зміст
Інгредієнти
капуста цвітна – 2 кг помідори – 1 кг перець солодкий – 300 г зелень петрушки – 100-200 г
Для заливки
олія – 200 г оцет 6%-й – 0,5 склянки цукор – 100 г сіль – 60 г часник – 80 г
Приготування
Капусту розберіть на суцвіття, бланшируйте 3 хвилини в підкисленій воді, відкиньте на друшляк, остудіть під струменем холодної води. Помідори наріжте часточками, перець – кільцями.
Овочі перемішайте, додавши зелень петрушки.
Для заливки на 1 л киплячої води або капустяного відвару розчиніть сіль, цукор, додайте оцет, масло, подрібнений часник, доведіть до кипіння.
Овочі залийте заливкою, варіть 10 хвилин, відразу розкладіть по банках, герметично закрийте.