Салат з цвітної капусти

Салат з цвітної капусти

Інгредієнти

капуста цвітна – 2 кг
помідори – 1 кг
перець солодкий – 300 г
зелень петрушки – 100-200 г

Для заливки

олія – 200 г
оцет 6%-й – 0,5 склянки
цукор – 100 г
сіль – 60 г
часник – 80 г

Приготування

Капусту розберіть на суцвіття, бланшируйте 3 хвилини в підкисленій воді, відкиньте на друшляк, остудіть під струменем холодної води. Помідори наріжте часточками, перець – кільцями.

Овочі перемішайте, додавши зелень петрушки.

Для заливки на 1 л киплячої води або капустяного відвару розчиніть сіль, цукор, додайте оцет, масло, подрібнений часник, доведіть до кипіння.

Овочі залийте заливкою, варіть 10 хвилин, відразу розкладіть по банках, герметично закрийте.

Подобається допис? Поділіться з друзями: