Грецькі густі соуси діпи, що зазвичай мають консистенцію густої сметани, подають до столу в окремих горщиках або тарілках, щоб кожен з гостей міг намазати на хліб той з соусів, який йому сподобається. У готові діпи також можна вмочати нарізані брусочками чи наколоті на шпажки м’ясо, морепродукти, овочі, фрукти або ж шматочки підсмаженого хліба, чіпси, крекери і т. п. Інший варіант подачі – у вигляді готових закусок мезе, коли шматочки хліба намазують одним з соусів.
Зміст
Інгредієнти на 4 порції
сир фета – 250 г цибуля ріпчаста червона – 1 головка перець чилі зелений – 1 шт. олія оливкова – 70 г сік 1 лимона молоко – 2 ст. ложки йогурт – 3 ст. ложки
Приготування
Перець чилі, виклавши на деко, помістіть в духовку, розігріту до 230°С, і запікайте, поки шкірка не почорніє.
Покладіть перець в целофановий пакет, зав’яжіть його і залиште на 30-40 хвилин. Вийнявши з пакету, очистіть перець від шкірки, розріжте вздовж і видаліть серцевину з насінням.
Сир наріжте кубиками, цибулю – кружальцями.
До запеченого перцю додайте сир, цибулю і інгредієнти, що залишилися. Подрібніть суміш блендером в однорідну масу.
При подачі викладіть діп в салатник. Подавайте його зі свіжим хлібом і оливками.