Цезар – салат досить простий у приготуванні, проте приготувати його в домашніх умовах таким же смачним, як у ресторані, досить складно. Головний секрет – це соус, який і робить салат таким смачним і, отже, популярним.
Правильно приготовлений соус – це запорука успіху всього салату.
Зміст
Інгредієнти на 2 порції
філе анчоуса – 3-4 штук часник – 2-3 зубчики жовток яєчний – 2 штуки лимон – 1 штука діжонська гірчиця – 1-2 ст. ложок оцет – 2 чайні ложки оливкова олія – 1 стакан твердий сир – 1/4 склянки сіль, перець – за смаком
Приготування
Беремо глибоку миску, в якій будемо готувати соус. Кладемо в неї анчоуси.
За допомогою зовнішньої сторони ложки або виделки подрібнюємо анчоуси до пастоподібного стану.
Додаємо подрібнений (пропущений через часникодавку) часник і 2 жовтки. Додаємо лимонний сік і гірчицю.
Додаємо оцет (краще бальзамічний, але підійде будь-який харчовий) і за допомогою вінчика збиваємо все до однорідності.
Тонкою цівкою починаємо вводити масло, продовжуючи збивати вінчиком.
Оливкову олію краще вводити не всю відразу, а порціями. Додати частину, збити до однорідності, якщо потрібної густоти соус не набрав – додати ще масло.
Вводимо масло тонкою цівкою, продовжуючи збивати, до тих пір, поки соус не набере потрібну густоту.
Отже, припустимо, соус став саме тієї густоти, яка вам потрібна. Припиняємо збивати. Додаємо сіль, перець і сир. Гарно перемішуємо.
Соус готовий. Залишилося його охолодити (в холодильник хоча б на півгодинки), після чого соусом можна заправляти салат “Цезар”.