Соус болоньєзе класичний італійський з фаршем

Соус болоньєзе класичний італійський з фаршем

Дуже ароматне та смачне доповнення до спагеті. Соус болоньєзе – це дуже відома страва італійської кухні, що складається з м’ясного соусу з ароматними травами та овочами. Як ароматні трави можна використовувати базилік. Причому він має бути свіжий. Соус болоньєзе рецепт українською. Спробуйте!

Час приготування: 30 хв

Інгредієнти на 3 порції

фарш м’ясний – 200 гр.
томатна паста – 50 гр.
цибуля – 1 шт.
селера – 60 гр.
вино червоне (сухе) – 50 мл
оливкова олія – 30 гр.
базилік – 6 листочків
часник – 3 зубчики
сіль – за смаком
перець чорний молотий – за смаком

Нутрієнти на 100 гр. та енергетична цінність складу рецепту

Білки 20% 6 г
Жири 63% 19 г
Вуглеводи 17% 5 г
214 ккал

Як приготувати соус болоньєзе

Як зробити соус болоньєзе класичний італійський з фаршем? Для приготування приготуйте всі необхідні інгредієнти. Фарш можна використовувати свинячий, яловичий або свинячо-яловичий. Готуватиму зі свинячого фаршу. Найкраще, щоб фарш не піддавався заморожуванню. Цибулю очистіть від лушпиння і промийте в холодній воді. Листки свіжого базиліка та селери помийте. Замість томатної пасти можна використовувати помідори у власному соці.

Поставте сковороду відповідного розміру на вогонь. Поки вона гріється, дрібно наріжте очищену цибулю та селеру. На гарячу сковороду налийте трохи оливкової олії та викладіть подрібнені овочі. Обсмажуйте їх періодично помішуючи до золотистого відтінку.

Потім додайте до сковороди м’ясний фарш. Все перемішайте та обсмажуйте до готовності фаршу. На це піде хвилин 7-8. Не забувайте все перемішувати, щоб фарш не почав підгорати.

За цей час подрібніть часник та базилік.

Потім додайте в сковороду до фаршу томатну пасту, подрібнений часник з базиліком. За смаком трохи посоліть і посипте чорним меленим перцем. Влийте червоне сухе вино і добре перемішайте. Накрийте кришкою сковороду тушкуйте на маленькому вогні хвилин 5-7.

Наш соус готовий! Він не повинен бути надто рідким. За консистенцією він більше нагадує рагу. Подавати його необхідно з пастою, типу тальятеле, пенне або фетучіні. Але можна скористатися і звичайними спагеті. Відваріть їх до готовності згідно з інструкцією на упаковці. Готовий соус викладіть поверх спагеті та посипте тертим сиром. До цього соусу зазвичай використовується тертий пармезан. Його незвичайний смак чудово гармонує з усією стравою. Смачного! Приготувати такий соус можна про запас на кілька днів. Він чудово зберігається в холодильнику протягом 2-3 днів. Для використання його просто необхідно буде розігріти в мікрохвильовій печі. Але сир, для посипання, завжди використовуйте свіжонатертий. Якщо ви використовуєте готові суміші спецій, обов’язково прочитайте на упаковці склад. Часто в таких сумішах вже є сіль, враховуйте це, інакше ризикуєте пересолити страву.

Подобається допис? Поділіться з друзями: