П’ять рецептів домашнього майонезу

П’ять рецептів домашнього майонезу

Домашній майонез – це не тільки смачний, а ще й корисний соус, який урізноманітнює смак безлічі ваших страв.

Використовуючи нехитрі добавки до майонезу, можна створити колекцію різних соусів. І у вас завжди під рукою будуть свіжі, приготовані без будь-яких або консервантів чудові соуси до риби, м’яса, морепродуктів, картоплі та овочів.

Зберігати домашній майонез потрібно в щільно закритій тарі в холодильнику протягом 3-7 діб. Майонез з добавками краще довго не зберігати, а використовувати відразу ж після приготування.

Домашній майонез класичний

Інгредієнти

Яйце куряче – 1 шт.
Олія рослинна (оливкова) – 100-200 мл.
Цукор – 5 г
Сіль – 1 щіпка
Гірчиця готова – 0,5-1 ч. ложки
Лимонний сік – 1-2 ч. ложки

Приготування

Для приготування майонезу можна використовувати не тільки жовток курячого яйця, але також і ціле яйце.

Збити вінчиком або міксером яйце (жовток) з сіллю, цукром і гірчицею. Тепер, продовжуючи збивати, додати тонкою цівкою олію. Збивати масу доти, поки вона не стане густою. Потім додати лимонний сік і знову трохи збити.

На цьому етапі можна ще додати спеції за смаком.

На основі класичного соусу майонезу можна приготувати соус майонез з різними добавками.

Часниковий майонез

Інгредієнти

Домашній майонез – 1 стакан
Часник – 2-4 зубчики

Приготування

Часник подрібнити на тертці і ретельно змішати з готовим домашнім майонезом.

Соус майонез “Червоний”

Інгредієнти

Домашній майонез – 200 г
Томатна паста – 1 ст. ложка
Сіль – за смаком
Цукор – за смаком
Вода – 1-2 ст. ложки

Приготування

Томатну пасту з’єднати з водою, додати сіль і цукор, добре розмішати. З’єднати томатну масу з майонезом і ретельно перемішати. У цей соус при бажанні можна додати ще й трохи подрібненого пекучого перцю.

Домашній майонез із зеленню і корнішонами

Інгредієнти

Домашній майонез – 100 г
Корнішони – за смаком
Каперси – 1 ч. ложка
Яйце куряче – 1-2 шт

Приготування

Яйце відварити круто, остудити, очистити і подрібнити. Корнішони та каперси також подрібнити, додати всі в майонез і добре перемішати.

Соус-майонез «Зелений»

Інгредієнти

Майонез домашній – 100 г
Пряна зелень – 20-30 р

Приготування

Пряну зелень подрібнити, з’єднати з майонезом і перемішати.

  • Якщо при збиванні майонезу ви раптом додали багато масла, і у вас не вийшов майонез, він згорнувся, то це положення можна виправити. Візьміть жовток або яйце і почніть все спочатку, але замість масла використовуйте майонез, що згорнувся.
  • Якщо ви перебили майонез, і він вийшов у вас занадто густий, то необхідно додати трохи води, потім ретельно перемішати.

Спробуйте хоча б раз самі приготувати домашній майонез – і вам вже ніколи не захочеться купувати його в магазині!

Подобається допис? Поділіться з друзями: