Домашній майонез – це не тільки смачний, а ще й корисний соус, який урізноманітнює смак безлічі ваших страв.
Використовуючи нехитрі добавки до майонезу, можна створити колекцію різних соусів. І у вас завжди під рукою будуть свіжі, приготовані без будь-яких або консервантів чудові соуси до риби, м’яса, морепродуктів, картоплі та овочів.
Зберігати домашній майонез потрібно в щільно закритій тарі в холодильнику протягом 3-7 діб. Майонез з добавками краще довго не зберігати, а використовувати відразу ж після приготування.
Зміст
Домашній майонез класичний
Інгредієнти
Яйце куряче – 1 шт. Олія рослинна (оливкова) – 100-200 мл. Цукор – 5 г Сіль – 1 щіпка Гірчиця готова – 0,5-1 ч. ложки Лимонний сік – 1-2 ч. ложки
Приготування
Для приготування майонезу можна використовувати не тільки жовток курячого яйця, але також і ціле яйце.
Збити вінчиком або міксером яйце (жовток) з сіллю, цукром і гірчицею. Тепер, продовжуючи збивати, додати тонкою цівкою олію. Збивати масу доти, поки вона не стане густою. Потім додати лимонний сік і знову трохи збити.
На цьому етапі можна ще додати спеції за смаком.
На основі класичного соусу майонезу можна приготувати соус майонез з різними добавками.
Часниковий майонез
Інгредієнти
Домашній майонез – 1 стакан Часник – 2-4 зубчики
Приготування
Часник подрібнити на тертці і ретельно змішати з готовим домашнім майонезом.
Соус майонез “Червоний”
Інгредієнти
Домашній майонез – 200 г Томатна паста – 1 ст. ложка Сіль – за смаком Цукор – за смаком Вода – 1-2 ст. ложки
Приготування
Томатну пасту з’єднати з водою, додати сіль і цукор, добре розмішати. З’єднати томатну масу з майонезом і ретельно перемішати. У цей соус при бажанні можна додати ще й трохи подрібненого пекучого перцю.
Домашній майонез із зеленню і корнішонами
Інгредієнти
Домашній майонез – 100 г Корнішони – за смаком Каперси – 1 ч. ложка Яйце куряче – 1-2 шт
Приготування
Яйце відварити круто, остудити, очистити і подрібнити. Корнішони та каперси також подрібнити, додати всі в майонез і добре перемішати.
Соус-майонез «Зелений»
Інгредієнти
Майонез домашній – 100 г Пряна зелень – 20-30 р
Приготування
Пряну зелень подрібнити, з’єднати з майонезом і перемішати.
- Якщо при збиванні майонезу ви раптом додали багато масла, і у вас не вийшов майонез, він згорнувся, то це положення можна виправити. Візьміть жовток або яйце і почніть все спочатку, але замість масла використовуйте майонез, що згорнувся.
- Якщо ви перебили майонез, і він вийшов у вас занадто густий, то необхідно додати трохи води, потім ретельно перемішати.
Спробуйте хоча б раз самі приготувати домашній майонез – і вам вже ніколи не захочеться купувати його в магазині!