Зміст
Інгредієнти
200 мл. теплого молока 50 грамів маргарину для випічки типу “пампушка” 2 шт. яєць (одне для змащування булочок і одне в тісто) 3 ст. ложки цукру 3 ст. ложки олії 1 пакетик ванільного цукру 1 чайна ложка дріжджів 2-2,5 склянки борошна 0,5 ч. ложки солі варення, ягоди або фрукти в начинку
Для посипання
1 столова ложка вершкового масла 2-3 столових ложки борошна 1 столова ложка цукру
Приготування
У теплому молоці розчинити дріжджі і 1 чайну ложку цукру, додати 2-3 ст. ложки борошна, розмішати, відставити поки в сторону хвилин на 10.
Розтопити маргарин, перелити в миску, додати яйце, цукор, ваніль, сіль і олію, все добре розмішати, перелити суміш в опару, підсипаючи просіяне борошно замісити тісто. Місити хвилини 2 щоб воно стало гладким, потім перекласти у змащену олією каструлю, накрити кришкою і прибрати в тепло на 1-1,5 години.
Коли тісто підійде, стіл посипати борошном, розділити його на 11-12 кульок руками змоченими в олії.
Сковороду або невелике деко або форму змастити вершковим маслом. Кожну кульку розкачувати і класти в центр небагато (не більш чайної ложки неповної) будь якої начинки, варення , можна з ягодами або фруктами, вареним згущеним молоком, половинкою цукерки “корівка”, якщо варення занадто рідке то додайте в нього трохи борошна або панірувальних сухарів. Краї кульки добре защипати, посипаючи борошном надавши булочці круглу форму, укладати кульки в сковороду на невеликій відстані один від одного швами вниз, місця де булочки будуть торкатись змастити трохи олією пензликом, так булочки буде легко розділити після випічки. Сковороду з булочками накрити плівкою, залишити до підйому на 20 хвилин.
У цей час з’єднати в мисці всі компоненти для посипання і добре розтерти їх пальцями щоб вийшла дрібна крихта.
Духовку включити на 200 градусів. Коли підійдуть булочки, змастити злегка збитим яйцем і добре присипати посипкою.
Поставити в духовку, випікати до золотистого кольору.
Дати трохи охолонути у формі, потім поділити на окремі булочки.