Хачапурі по-аджарськи

Хачапурі по-аджарськи

Інгредієнти на 8 штук

Для тіста

борошно пшеничне – 4 склянки
мацоні – 500 г
яйця – 2 шт.
сода харчова – 1 ч. ложка
оцет столовий – 1 крапля
цукор – 1/2 ст. ложки

Для начинки

сир розсольний слабосолений – 600 г
яєчні жовтки – 2 шт.
масло топлене – 2 ст. ложки
яйця – 8 шт.
масло вершкове – 8 ч. ложок

Для змазування хачапурі

яєчні жовтки – 2 шт.
молоко – 3-4 ст. ложки

Приготування

Для тіста яйця розітріть з цукром і сіллю, влийте мацоні, перемішайте. Додайте соду, погашену оцтом. Підсипаючи борошно, замісіть тісто. Розділіть його на 8 частин.

Сир розімніть, додайте масло і жовтки. Масу вимісіть, скачайте в кулю і залиште на 2-3 години при кімнатній температурі.

Кожну частину тіста розкачайте в овал довжиною 10-12 см і товщиною 1 см. Піднімаючи края овалу пальцями, сформуйте бортики заввишки 1,5-2 см і шириною 1,5 см. У поглиблення, що утворилося, покладіть начинку. Кінці овалу защіпніть, надаючи хачапурі форму човника.

На змащене топленим маслом деко укладіть хачапурі, змастіть їх сумішшю жовтків з молоком.

Випікайте 15 хвилин при 200-210 °С. Вийміть хачапурі з духовки, в середину кожного випустіть по одному яйцю і випікайте ще 1-2 хвилини. При цьому білок яйця повинен згорнутися, а жовток – залишитися рідким. Покладіть в середину по чайній ложці вершкового масла.

Подобається допис? Поділіться з друзями: