Зміст
Інгредієнти на 8 штук
Для тіста
борошно пшеничне – 4 склянки мацоні – 500 г яйця – 2 шт. сода харчова – 1 ч. ложка оцет столовий – 1 крапля цукор – 1/2 ст. ложки
Для начинки
сир розсольний слабосолений – 600 г яєчні жовтки – 2 шт. масло топлене – 2 ст. ложки яйця – 8 шт. масло вершкове – 8 ч. ложок
Для змазування хачапурі
яєчні жовтки – 2 шт. молоко – 3-4 ст. ложки
Приготування
Для тіста яйця розітріть з цукром і сіллю, влийте мацоні, перемішайте. Додайте соду, погашену оцтом. Підсипаючи борошно, замісіть тісто. Розділіть його на 8 частин.
Сир розімніть, додайте масло і жовтки. Масу вимісіть, скачайте в кулю і залиште на 2-3 години при кімнатній температурі.
Кожну частину тіста розкачайте в овал довжиною 10-12 см і товщиною 1 см. Піднімаючи края овалу пальцями, сформуйте бортики заввишки 1,5-2 см і шириною 1,5 см. У поглиблення, що утворилося, покладіть начинку. Кінці овалу защіпніть, надаючи хачапурі форму човника.
На змащене топленим маслом деко укладіть хачапурі, змастіть їх сумішшю жовтків з молоком.
Випікайте 15 хвилин при 200-210 °С. Вийміть хачапурі з духовки, в середину кожного випустіть по одному яйцю і випікайте ще 1-2 хвилини. При цьому білок яйця повинен згорнутися, а жовток – залишитися рідким. Покладіть в середину по чайній ложці вершкового масла.