Зміст
Інгредієнти на 950 г
борошно пшеничне – 500 г родзинки без кісточок – 90 г ром темний – 2 ст. ложки яйце – 1 шт. молоко – 240 мл масло вершкове – 50 г дріжджі швидкодіючі – 1 1/2 ч. ложки мед рідкий – 1 ст. ложка імбир сушений мелений – 1/2 ч. ложки цукор – 3 ст. ложки сіль – 3/4 ч. ложки
Приготування
У тісто для пасок кладуть багато яєць, цукру і вершкового масла, завдяки чому вони виходять м’якими і солодкими і довго не черствіють. Таке тісто потрібно берегти від протягів і перепадів температур, щоб воно добре підійшло.
Для випічки використовуються спеціальні високі циліндричні форми з товстої жерсті. Готові паски прикрашають глазур’ю, горіхами, цукатами або кольоровим цукровим маком і фарбованим пшоном. Їдять паски весь Великодій тиждень.
Ізюм залийте ромом, залиште на 2 години.
У форму для хліба влийте яйце і молоко. Насипте борошно так, щоб рідина була повністю покрита нею. У різні кути форми покладіть імбир, цукор, сіль і розм’якшене масло.
У центрі форми зробіть в борошні поглиблення так, щоб воно не діставало до рідини, всипте дріжджі.
Встановіть у хлібопічці основний режим, «тісто з добавками», «середня скоринка». Натисніть кнопку «старт». В кінці приготування тіста додайте родзинки.
При використанні духовки з перерахованих продуктів, крім родзинок, замісіть тісто і дайте йому піднятися. Всипте родзинки, вимісіть тісто і перекладіть його у форму, змащену маслом. Після вистоювання випікайте паску 40 хвилин при 210 °С.
Готову паску змастіть медом і охолодіть.