Паска з родзинками і ромом

Паска з родзинками і ромом

Інгредієнти на 950 г

борошно пшеничне – 500 г
родзинки без кісточок – 90 г
ром темний – 2 ст. ложки
яйце – 1 шт.
молоко – 240 мл
масло вершкове – 50 г
дріжджі швидкодіючі – 1 1/2 ч. ложки
мед рідкий – 1 ст. ложка
імбир сушений мелений – 1/2 ч. ложки
цукор – 3 ст. ложки
сіль – 3/4 ч. ложки

Приготування

У тісто для пасок кладуть багато яєць, цукру і вершкового масла, завдяки чому вони виходять м’якими і солодкими і довго не черствіють. Таке тісто потрібно берегти від протягів і перепадів температур, щоб воно добре підійшло.

Для випічки використовуються спеціальні високі циліндричні форми з товстої жерсті. Готові паски прикрашають глазур’ю, горіхами, цукатами або кольоровим цукровим маком і фарбованим пшоном. Їдять паски весь Великодій тиждень.

Ізюм залийте ромом, залиште на 2 години.

У форму для хліба влийте яйце і молоко. Насипте борошно так, щоб рідина була повністю покрита нею. У різні кути форми покладіть імбир, цукор, сіль і розм’якшене масло.

У центрі форми зробіть в борошні поглиблення так, щоб воно не діставало до рідини, всипте дріжджі.

Встановіть у хлібопічці основний режим, «тісто з добавками», «середня скоринка». Натисніть кнопку «старт». В кінці приготування тіста додайте родзинки.

При використанні духовки з перерахованих продуктів, крім родзинок, замісіть тісто і дайте йому піднятися. Всипте родзинки, вимісіть тісто і перекладіть його у форму, змащену маслом. Після вистоювання випікайте паску 40 хвилин при 210 °С.

Готову паску змастіть медом і охолодіть.

Подобається допис? Поділіться з друзями: