Сирна паска з мигдалем

Сирна паска з мигдалем

Інгредієнти на 10 порцій

сир жирний – 1 кг
яєчні жовтки – 5 шт.
масло вершкове – 200 г
вершки – 250 г
цукор – 300 г
родзинки – 100 г
мигдаль – 100 г
ванілін на кінчику ножа

Приготування

Сир протріть через сито. Ізюм обдайте кип’ятком і обсушіть. Мигдаль ошпарте, очистіть від шкірки, обсушіть і дрібно порубайте.

Яєчні жовтки розітріть з цукром добіла, влийте вершки і прогрійте, помішуючи, до розчинення цукру, але не кип’ятіть.

У гарячу масу з жовтків і вершків додайте масло, розмішайте до однорідної консистенції. Введіть сир, мигдаль, родзинки, розведений гарячою водою ванілін, ретельно перемішайте.

Покладіть приготовлену масу в спеціальну форму, застелену полотняною серветкою. Зверху покладіть легкий прес і поставте в холодильник на 6-8 годин, щоб віджати сироватку.

У масу для паски можна додавати тертий шоколад або какао-порошок.

Перед подачею викладіть паску на блюдо.

Подобається допис? Поділіться з друзями: