Зміст
Інгредієнти на 10 порцій
сир жирний – 1 кг яєчні жовтки – 5 шт. масло вершкове – 200 г вершки – 250 г цукор – 300 г родзинки – 100 г мигдаль – 100 г ванілін на кінчику ножа
Приготування
Сир протріть через сито. Ізюм обдайте кип’ятком і обсушіть. Мигдаль ошпарте, очистіть від шкірки, обсушіть і дрібно порубайте.
Яєчні жовтки розітріть з цукром добіла, влийте вершки і прогрійте, помішуючи, до розчинення цукру, але не кип’ятіть.
У гарячу масу з жовтків і вершків додайте масло, розмішайте до однорідної консистенції. Введіть сир, мигдаль, родзинки, розведений гарячою водою ванілін, ретельно перемішайте.
Покладіть приготовлену масу в спеціальну форму, застелену полотняною серветкою. Зверху покладіть легкий прес і поставте в холодильник на 6-8 годин, щоб віджати сироватку.
У масу для паски можна додавати тертий шоколад або какао-порошок.
Перед подачею викладіть паску на блюдо.