Гречані млинці

Гречані млинці

Інгредієнти на 10 порцій

борошно пшеничне – 3 склянки
борошно гречане – 1/2 склянки
дріжджі – 30 г
яйця – 6 шт.
вершкове масло – 4 ст. ложки
молоко – 0,75 л
цукор – 1 ч. ложка
сіль

Приготування

З пшеничного борошна, молока і дріжджів замісити опару. Поставте в тепле місце для бродіння.

Як тільки опара підійде, введіть яєчні жовтки, розм’якшене масло, цукор і сіль. Вимісіть тісто.

Додати гречану муку і вимісити тісто до консистенції сметани. Поставте його в тепле місце, щоб воно піднялося.

Білки збийте і введіть у тісто, що підійшло.

З приготованого тіста на розпеченій сковороді, змащеній маслом, випікати млинці. Подавайте млинці з ікрою або зі сметаною, смаженою цибулею, олією, солоним оселедцем.

Подобається допис? Поділіться з друзями: