Зміст
Інгредієнти на 10 порцій
борошно пшеничне – 3 склянки борошно гречане – 1/2 склянки дріжджі – 30 г яйця – 6 шт. вершкове масло – 4 ст. ложки молоко – 0,75 л цукор – 1 ч. ложка сіль
Приготування
З пшеничного борошна, молока і дріжджів замісити опару. Поставте в тепле місце для бродіння.
Як тільки опара підійде, введіть яєчні жовтки, розм’якшене масло, цукор і сіль. Вимісіть тісто.
Додати гречану муку і вимісити тісто до консистенції сметани. Поставте його в тепле місце, щоб воно піднялося.
Білки збийте і введіть у тісто, що підійшло.
З приготованого тіста на розпеченій сковороді, змащеній маслом, випікати млинці. Подавайте млинці з ікрою або зі сметаною, смаженою цибулею, олією, солоним оселедцем.