Зміст
Інгредієнти
2 склянки пшеничного борошна 2 склянки молока 25 г. дріжджів 2 яйця 2 ст. ложки олії в тісто 3 ст. ложки для смаження 1 ч. ложка солі 1 ст. ложка цукру
Для заправки
3/4 склянки сметаниПриготування
У каструлю влити пекарські дріжджі, розведені в молоці, підігрітому до 30 °С, всипати просіяне пшеничне борошно, добре вимішати, накрити чистим рушником і поставити у тепле місце для бродіння на 1 год. Після цього додати сіль, цукор, свіжі яйця, олію, добре вимішати (густіше, ніж для млинців), знову поставити у тепле місце для бродіння.
Коли тісто вдруге, підійде, то, не розмішуючи його, брати змоченою у воді ложкою, класти на гарячу сковороду, змазану невеликою кількістю жиру, і смажити оладки з обох боків. При подачі на стіл оладки полити розігрітим вершковим маслом або сметаною, медом, варенням або посипати цукром.