Оладки

Оладки

Інгредієнти

2 склянки пшеничного борошна
2 склянки молока
25 г. дріжджів
2 яйця
2 ст. ложки олії в тісто
3 ст. ложки для смаження
1 ч. ложка солі
1 ст. ложка цукру

Для заправки

3/4 склянки сметани

Приготування

У каструлю влити пекарські дріжджі, розведені в молоці, підігрітому до 30 °С, всипати просіяне пшеничне борошно, добре вимішати, накрити чистим рушником і поставити у тепле місце для бродіння на 1 год. Після цього додати сіль, цукор, свіжі яйця, олію, добре вимішати (густіше, ніж для млинців), знову поставити у тепле місце для бродіння.

Коли тісто вдруге, підійде, то, не розмішуючи його, брати змоченою у воді ложкою, класти на гарячу сковороду, змазану невеликою кількістю жиру, і смажити оладки з обох боків. При подачі на стіл оладки полити розігрітим вершковим маслом або сметаною, медом, варенням або посипати цукром.

Подобається допис? Поділіться з друзями: