Зміст
Інгредієнти на 2 порції
Для тіста
борошно пшеничне – 1 склянка олія 3 ст. ложки яйце 1 шт. молоко – 1 1/2 склянки цукор – 2 ч. ложки сіль – 5 ч. ложок
Для начинки
цибуля ріпчаста – 1 головка морква – 2 шт. корінь селери – 50 г цибуля зелена – 50 г молоко – 5 ст. ложок борошно пшеничне – 1 ч. ложка
Приготування
Змішайте борошно, яйце, олію, молоко, сіль і цукор, замісіть тісто і залиште на 30 хвилин. Спечіть млинчики.
Ріпчасту цибулю порубайте, інші овочі (крім зеленої цибулі) наріжте тонкою соломкою.
Для начинки подрібнені овочі залийте 1/2 склянки овочевого відвару або води, посоліть, поперчіть, варіть 5 хвилин, потім введіть молоко і пасероване без жиру борошно, прогрійте.
На млинці викладіть начинку, згорніть млинці «мішечками» і закріпіть за допомогою зеленої цибулі. Перед подачею прогрійте.
Щоб овочі зберегли максимальну кількість мінеральних речовин і вітамінів, при варінні опускайте їх в киплячу воду. Варити овочі треба при закритій кришці на повільному вогні. Всі овочі, крім буряка, моркви, варять у підсоленій воді (при цьому в них зберігається більше корисних речовин).
Готові овочі не можна довго тримати у відварі: вони стають водянистими, несмачними і втрачають значну частину корисних речовин. Тому після варіння їх потрібно відразу ж відкинути на друшляк.
Овочі, зварені в шкірці, легше очистити теплими, так і відходів при цьому буде менше.