Зміст
Інгредієнти на 6 порцій
борошно пшеничне – 125 г яйця – 2 шт. молоко – 125 г вода мінеральна – 125 г масло топлене – 1 ст. ложка цукор – 1 ст. ложка сіль – 1 щіпка
Для начинки
яблука – 5 шт. родзинки – 3 ст. ложки цукор – 1 ст. ложка
Приготування
Яйця, молоко, мінеральну воду, сіль, цукор з’єднайте, поступово введіть борошно і збийте до однорідної маси. Залиште тісто на 30 хвилин.
Викладіть тісто невеликими порціями на розігріту сковороду і смажте млинці на олії до золотистого кольору.
Яблука, очищені і нарізані скибочками, припустіть, потім охолодіть, додайте родзинки і цукор.
У центр млинця викладіть начинку і надайте форму мішечка, закріпіть стеблинкою м’яти або меліси.
При подачі посипте млинці цукровою пудрою.
Очищені від шкірки яблука на повітрі швидко темніють. Щоб цього уникнути, збризніть їх лимонним соком або розчином лимонної кислоти.
Наливайте на сковороду тісто як можна більш тонким шаром. Тоді млинці вийдуть пишними і дрібнопористими.