Млинчики ажурні

Млинчики ажурні

Інгредієнти

0,5 л кефіру
1 стакан молока
1-2 яйця
1,5 ст. л. борошна
1 ст. л. цукру
0,5 ч.л. солі
1 ч. л. соди
олія

Приготування

У каструлю вилити кефір і трохи підігріти (повинен бути теплим, але не гарячим).

Додаємо яйце (якщо велике – одне, дрібне – два), цукор, сіль, соду і перемішуємо.

Кладемо борошно (приблизно 1,5 склянки), кладемо стільки, щоб маса була, як хороша густа сметана, тепер все ретельно перемішуємо, щоб не було грудочок.

Молоко доводимо до кипіння і тоненькою цівкою вливаємо в масу, весь час помішуючи (так ми заварюємо наше тісто).

Якщо тісто вийшло рідким на ваш погляд, додайте трохи борошна (не хвилюйтеся, основна маса вже «зварена»).

Додаємо 1-2 ст. л. олії, перемішуємо, тісто для випічки млинців готово.

Печіть млинці, якщо є можливість, на чавунній сковороді ( перед випіканням змащувати сковороду олією, незалежно від того, чи є в тісті масло чи ні).

Подобається допис? Поділіться з друзями: