Зміст
Інгредієнти на 10 порцій
борошно пшеничне – 500 г яйця – 3 шт. цукор – 2 ст. ложки молоко – 1 л масло топлене – 1 ст. ложка масло вершкове – 2 ст. ложки
Для начинки
яблука – 1 кг цукор – 1 1/2 склянки джем фруктовий (малиновий, смородиновий) – 200-250 г сметана – 100 г яйця – 2 шт.
Приготування
Для млинчиків яєчні жовтки відокремте від білків і розітріть з цукром повністю. Влийте молоко, перемішайте, додайте розтоплене топлене масло і знову перемішайте. Суміш поступово влийте в борошно, розмішуючи, щоб не було грудок.
Яєчні білки збийте в стійку піну і обережно введіть в тісто.
На розігріту і змащену шматочком шпику сковороду тонким шаром наливайте тісто і випікайте млинці з обох боків до золотистого кольору. Готові млинчики змащуйте маслом.
Яблука очистіть і дрібно наріжте або натріть на крупній тертці. Додайте цукор, джем і перемішайте.
У глибоку сковороду або роз’ємну форму, змащену маслом, укладіть млинці, чергуючи їх з шарами яблучної начинки. Останній млинець укладіть без начинки, змастіть сумішшю сметани з яйцем і невеликою кількістю цукру.
Пиріг випікайте при 220 °С до утворення рум’яної скоринки. Гарячий пиріг можна змастити тонким шаром джему.
При подачі розріжте на порції.