Млинцевий пиріг з яблуками

Млинцевий пиріг з яблуками

Інгредієнти на 10 порцій

борошно пшеничне – 500 г
яйця – 3 шт.
цукор – 2 ст. ложки
молоко – 1 л
масло топлене – 1 ст. ложка
масло вершкове – 2 ст. ложки

Для начинки

яблука – 1 кг
цукор – 1 1/2 склянки
джем фруктовий (малиновий, смородиновий) – 200-250 г
сметана – 100 г
яйця – 2 шт.

Приготування

Для млинчиків яєчні жовтки відокремте від білків і розітріть з цукром повністю. Влийте молоко, перемішайте, додайте розтоплене топлене масло і знову перемішайте. Суміш поступово влийте в борошно, розмішуючи, щоб не було грудок.

Яєчні білки збийте в стійку піну і обережно введіть в тісто.

На розігріту і змащену шматочком шпику сковороду тонким шаром наливайте тісто і випікайте млинці з обох боків до золотистого кольору. Готові млинчики змащуйте маслом.

Яблука очистіть і дрібно наріжте або натріть на крупній тертці. Додайте цукор, джем і перемішайте.

У глибоку сковороду або роз’ємну форму, змащену маслом, укладіть млинці, чергуючи їх з шарами яблучної начинки. Останній млинець укладіть без начинки, змастіть сумішшю сметани з яйцем і невеликою кількістю цукру.

Пиріг випікайте при 220 °С до утворення рум’яної скоринки. Гарячий пиріг можна змастити тонким шаром джему.

При подачі розріжте на порції.

Подобається допис? Поділіться з друзями: