Класичні млинці на дріжджах і свіжому молоці.
Молоко, вершкове масло, яйця, борошно – ось основні інгредієнти для таких млинців. Смажимо млинці традиційно, на сковороді, змащуючи її олією. Подаємо до млинців сметану, варення, згущене молоко…
Зміст
Інгредієнти
свіже молоко – 350 мл 50 мл розтопленого вершкового масла 2 яйця 10 грам свіжих або чайна ложечка сухих дріжджів 200 грам борошна пшеничного столова ложка цукру половина ложечки солі олія для смаження
Приготування
У великій мисці змішуємо молоко та дріжджі до повного розчинення. Додаємо злегка збиті яйця, розтоплене масло і все разом збиваємо.
Окремо змішуємо просіяне борошно з цукром і сіллю. Всипаємо борошно в молочну суміш і збиваємо до однорідності. Накриваємо миску рушником і залишаємо в теплому місці на 1 годину.
Після закінчення даного часу починаємо смажити млинці на гарячій сковороді, змащуючи її олією. Порцію тіста наливаємо ополоником на сковороду, нахиляючи її в різні боки, даючи тісту рівномірно розтектися. Смажимо до готовності одну сторону млинця, потім перевертаємо і підсмажуємо іншу сторону.
Готові млинці складаємо на тарілку, змащуючи маслом вершковим кожен млинець. Подаємо млинці на дріжджах в теплому вигляді з медом, варенням, сметаною…