Млинці з вершковим кремом і апельсинами

Млинці з вершковим кремом і апельсинами

Інгредієнти

тонкі млинці – 8 шт.
вершки – 250 мл
жовтки яєчні – 2 шт.
цукор – 2 ст. ложки
ванільний цукор – 11 г.
апельсинова цедра з одного апельсину апельсини – 2-3 шт.
вершкове масло пудинг ванільний або крохмаль – 1 ст. ложка

Розраховано на 4 порції

Приготування

Готуємо тонкі млинці

Молоко підігріти, щоб було тепле, додати яйця, сіль, цукор і добре розмішати. Помішуючи додати борошно і олію. Перед випіканням першого млинця змастити пательню олією або іншим жиром, потім не потрібно.

Готуємо крем

Цукор звичайний і ванільний замочити у вершках.

Приготувати водяну баню.

Міксером збити вершки з цукром, щоб він розчинився. Додати жовтки і продовжити збивати вже на водяній бані хвилин 5. Тримаємо крем на бані.

Окремо у столовій ложці холодного молока або вершків розчинити порошок ванільного пудингу або картопляний крохмаль і, помішуючи, влити у крем. Додати цедру. Добре прогріти хвилин 5, щоб крем почав пузиритися. Зняти з бані і охолодити.

Апельсини помити, почистити від шкірки і нарізати четвертинками. У пательні розпустити шматочок вершкового масла і викласти апельсини. Якщо апельсини кислі, присипати цукром.

Швидко обсмажити, хвилин 7, щоб виділився сік, але часто не перемішувати, щоб апельсини не перетворилися на кашу. Млинці змащуємо кремом, викладаємо апельсини і складаємо вчетверо. Полити зверху апельсиновим соком, що утворився при смаженні.

Це дуже смачно, поєднати холодний крем з теплими апельсинами!

Подобається допис? Поділіться з друзями: