Зміст
Інгредієнти
тонкі млинці – 8 шт. вершки – 250 мл жовтки яєчні – 2 шт. цукор – 2 ст. ложки ванільний цукор – 11 г. апельсинова цедра з одного апельсину апельсини – 2-3 шт. вершкове масло пудинг ванільний або крохмаль – 1 ст. ложка
Розраховано на 4 порції
Приготування
Готуємо тонкі млинці
Молоко підігріти, щоб було тепле, додати яйця, сіль, цукор і добре розмішати. Помішуючи додати борошно і олію. Перед випіканням першого млинця змастити пательню олією або іншим жиром, потім не потрібно.
Готуємо крем
Цукор звичайний і ванільний замочити у вершках.
Приготувати водяну баню.
Міксером збити вершки з цукром, щоб він розчинився. Додати жовтки і продовжити збивати вже на водяній бані хвилин 5. Тримаємо крем на бані.
Окремо у столовій ложці холодного молока або вершків розчинити порошок ванільного пудингу або картопляний крохмаль і, помішуючи, влити у крем. Додати цедру. Добре прогріти хвилин 5, щоб крем почав пузиритися. Зняти з бані і охолодити.
Апельсини помити, почистити від шкірки і нарізати четвертинками. У пательні розпустити шматочок вершкового масла і викласти апельсини. Якщо апельсини кислі, присипати цукром.
Швидко обсмажити, хвилин 7, щоб виділився сік, але часто не перемішувати, щоб апельсини не перетворилися на кашу. Млинці змащуємо кремом, викладаємо апельсини і складаємо вчетверо. Полити зверху апельсиновим соком, що утворився при смаженні.
Це дуже смачно, поєднати холодний крем з теплими апельсинами!