Зміст
Інгредієнти на 10 порцій
Для млинців
борошно пшеничне – 1 1/4-1 1/3 склянки яйця – 5 шт. молоко – 2 1/2 склянки цукор – 1 ст. ложка сіль – 1/3 ч. ложки олія – 3 ст. ложки сухарі панірувальні – 1 стакан масло топлене – 100 г
Для начинки
м’якоть вареної курки – 500 г гриби – 100 г вершки – 1 склянка яєчні жовтки – 2 шт. мускатний горіх тертий
Для соусу
бульйон курячий – 2 склянки борошно пшеничне – 1 ст. ложка масло вершкове – 1 ст. ложка сіль
Приготування
Жовтки 3 яєць розітріть з цукром і сіллю, суміш поступово розведіть молоком, влийте в просіяне борошно і розмішайте. Яєчні білки збийте до стійкої піни і підмішайте до тіста. Додайте олію, обережно перемішайте.
Випікати тонкі млинці невеликого розміру, обсмажуючи їх з обох сторін.
Для соусу борошно підсушіть до світло-жовтого кольору, розітріть з маслом, влийте бульйон. Соус, посоліть і варіть 5-7 хвилин, потім охолодіть.
Для начинки гриби відваріть в підсоленій воді, потім дрібно наріжте. М’якоть птиці дрібно наріжте, змішайте з грибами і соусом. Влийте вершки і варіть начинку до загустіння. Додайте яєчні жовтки, мускатний горіх, посоліть, перемішайте.
Кожен млинець, рівномірно уклавши на нього ложку начинки, скрутіть трубочкою.
Яйця, що залишилися, злегка збийте, додавши 1-2 столові ложки води.
Налисники змочіть у збитих яйцях, запаніруйте в сухарях і обсмажте на топленому маслі до утворення рум’яної хрусткої скоринки.
При подачі налисники укладіть на блюдо. Окремо можна подати курячий бульйон або чай.