Налисники з куркою

Налисники з куркою

Інгредієнти на 10 порцій

Для млинців

борошно пшеничне – 1 1/4-1 1/3 склянки
яйця – 5 шт.
молоко – 2 1/2 склянки
цукор – 1 ст. ложка
сіль – 1/3 ч. ложки
олія – 3 ст. ложки
сухарі панірувальні – 1 стакан
масло топлене – 100 г

Для начинки

м’якоть вареної курки – 500 г
гриби – 100 г
вершки – 1 склянка
яєчні жовтки – 2 шт.
мускатний горіх тертий

Для соусу

бульйон курячий – 2 склянки
борошно пшеничне – 1 ст. ложка
масло вершкове – 1 ст. ложка
сіль

Приготування

Жовтки 3 яєць розітріть з цукром і сіллю, суміш поступово розведіть молоком, влийте в просіяне борошно і розмішайте. Яєчні білки збийте до стійкої піни і підмішайте до тіста. Додайте олію, обережно перемішайте.

Випікати тонкі млинці невеликого розміру, обсмажуючи їх з обох сторін.

Для соусу борошно підсушіть до світло-жовтого кольору, розітріть з маслом, влийте бульйон. Соус, посоліть і варіть 5-7 хвилин, потім охолодіть.

Для начинки гриби відваріть в підсоленій воді, потім дрібно наріжте. М’якоть птиці дрібно наріжте, змішайте з грибами і соусом. Влийте вершки і варіть начинку до загустіння. Додайте яєчні жовтки, мускатний горіх, посоліть, перемішайте.

Кожен млинець, рівномірно уклавши на нього ложку начинки, скрутіть трубочкою.

Яйця, що залишилися, злегка збийте, додавши 1-2 столові ложки води.

Налисники змочіть у збитих яйцях, запаніруйте в сухарях і обсмажте на топленому маслі до утворення рум’яної хрусткої скоринки.

При подачі налисники укладіть на блюдо. Окремо можна подати курячий бульйон або чай.

Подобається допис? Поділіться з друзями: