Злегка розсипчасті «зірочки» з щільною білковою глазур’ю і приємним насиченим горіховим смаком можуть прикрасити святковий стіл, стати оригінальним подарунком або послужити прикрасою різдвяної ялинки. В останньому випадку потрібно зробити в печиві невеликі отвори і протягнути в них різнобарвну тасьму.
Німці називають це печиво «цімштерн», що в перекладі означає «зірки з корицею». Ці корице-марципанові «зірки», що символізують Віфлеємську зірку, в Німеччині печуть до Різдва. Хоча готувати печиво нескладно, господині доводиться бути дуже уважною: якщо вона зазівається, білковий «сніг» на поверхні «зірок» набуде золотавого відтінку.
Це печиво можна покласти в герметичний посуд і зберігати протягом тижня.
Час приготування – 50 хвилин + охолодження
Зміст
Інгредієнти на 10 порцій
яєчні білки – 4 шт. цукрова пудра – 500 г мигдаль тонко мелений – 550 г кориця мелена – 1 ч. ложка сік лимонний – 1 1/2 ст. ложки
Приготування
Білки збийте в пишну піну. Невеликими порціями через сито всипте цукрову пудру і збийте до отримання гладкої однорідної маси. 5 столових ложок білкової маси відкладіть для глазурі.
Мигдаль перемішайте з корицею і лимонним соком. Отриману суміш поступово введіть в білкову масу, перемішуючи її рухами знизу вгору. З отриманого мигдального тіста (марципану) сформуйте кулю, загорніть його в харчову плівку і помістіть на 30 хвилин у холодильник.
Охолоджений марципан розкачайте на дошці, посипаною цукром або між двома листами пергаменту в пласт товщиною 1 см. За допомогою формочок виріжте з нього «зірочки» і покладіть їх на деко, застелене пергаментом.
Печиво змастіть білковою масою, що залишилася, витримайте 30 хвилин на холоді, потім випікайте 20 хвилин при 120°С, стежачи за тим, щоб глазур залишалася білою.
Готове печиво охолодіть на решітці і подавайте.