Зміст
Інгредієнти
яйця масло або інші молочні продукти спиртні або ароматичні компоненти борошно вода смалець
Приготування
Яйця розтерти з цукром, потім додати масло або інші молочні продукти, спиртні або ароматичні компоненти, і в цю масу потроху всипати борошно, замішуючи круте тісто. Поступово додати близько чверті склянки, максимум — півсклянки води.
Тісто розкачати в пласт завтовшки не більш як 2-3 мм і нарізати смужками завширшки 2,5 см і завдовжки 10-12 см. Ці смужки скласти навпіл, переплести в косицю, а кінці зліпити.
Тісто може бути нарізане також смужками різної форми. Потім вергуни занурити в киплячий смалець (свинячий жир), та обсмажувати в ньому 1-2 хв до золотистого кольору.