Вергуни

Вергуни

Інгредієнти

яйця
масло або інші молочні продукти
спиртні або ароматичні компоненти
борошно
вода
смалець

Приготування

Яйця розтерти з цукром, потім додати масло або інші молочні продукти, спиртні або ароматичні компоненти, і в цю масу потроху всипати борошно, замішуючи круте тісто. Поступово додати близько чверті склянки, максимум — півсклянки води.

Тісто розкачати в пласт завтовшки не більш як 2-3 мм і нарізати смужками завширшки 2,5 см і завдовжки 10-12 см. Ці смужки скласти навпіл, переплести в косицю, а кінці зліпити.

Тісто може бути нарізане також смужками різної форми. Потім вергуни занурити в киплячий смалець (свинячий жир), та обсмажувати в ньому 1-2 хв до золотистого кольору.

Подобається допис? Поділіться з друзями: