Великодні баранці з маком

Великодні баранці з маком

Інгредієнти на 2 кг

Для тіста

борошно пшеничне – 1 кг
дріжджі пресовані – 50 г
молоко – 300 мл
цукор – 250 г
яйця – 6 шт.
масло вершкове – 200 г
родзинки – 1 ст. ложка
цукор ванільний – 1/2 ч. ложки
сіль – 1/2 ч. ложки

Для начинки

мак
цукор

Приготування

Частину борошна змішайте з дріжджами, додайте трохи цукру і тепле молоко. Вимісіть опару і поставте її в тепле місце для бродіння.

Цукор, що змішайте з ванільним цукром і яйцями. Збийте масу блендером до розчинення цукру.

Розм’якшене масло змішайте з 1 склянкою борошна.

Коли опара буде готова, додайте до неї яєчну масу, родзинки, розм’якшене масло, борошно, що залишилося, сіль і замісіть тісто.

Місіть тісто, поки воно не перестане приставати до рук. Потім викладіть тісто в миску, посипану борошном, накрийте серветкою і поставте в тепле місце для бродіння. Під час бродіння зробіть кілька обминок.

На щільному папері намалюйте шаблон баранчика і виріжте його. Частину тіста розкачайте в коржі, накладіть на них паперовий трафарет і виріжте по ньому фігурки баранчиків.

Тісто, що залишилося, розкачайте в тонку, не дуже широку довгу смужку. Смужку змастіть водою і рівномірно посипте шаром маку та цукру, потім скрутіть в щільний рулет діаметром 2-2,5 см.

Рулет розріжте на шматочки товщиною 1-1,5 см.

Фігурки перекладіть на деко, змащене маслом і застелене пергаментом, і змочіть водою.

На тіло баранчика укладіть рулетики впритул один до одного. До голови приклейте вухо і прикріпіть родзинку – очі.

Ще раз змастіть всю поверхню фігурок водою і дайте їм розстоятися.

Перед випічкою голову і ноги баранчиків змастіть яйцем, злегка збитим з водою. Випікайте при 220 °С до утворення рум’яної скоринки.

Подобається допис? Поділіться з друзями: