Зміст
Інгредієнти на 2 кг
Для тіста
борошно пшеничне – 1 кг дріжджі пресовані – 50 г молоко – 300 мл цукор – 250 г яйця – 6 шт. масло вершкове – 200 г родзинки – 1 ст. ложка цукор ванільний – 1/2 ч. ложки сіль – 1/2 ч. ложки
Для начинки
мак цукор
Приготування
Частину борошна змішайте з дріжджами, додайте трохи цукру і тепле молоко. Вимісіть опару і поставте її в тепле місце для бродіння.
Цукор, що змішайте з ванільним цукром і яйцями. Збийте масу блендером до розчинення цукру.
Розм’якшене масло змішайте з 1 склянкою борошна.
Коли опара буде готова, додайте до неї яєчну масу, родзинки, розм’якшене масло, борошно, що залишилося, сіль і замісіть тісто.
Місіть тісто, поки воно не перестане приставати до рук. Потім викладіть тісто в миску, посипану борошном, накрийте серветкою і поставте в тепле місце для бродіння. Під час бродіння зробіть кілька обминок.
На щільному папері намалюйте шаблон баранчика і виріжте його. Частину тіста розкачайте в коржі, накладіть на них паперовий трафарет і виріжте по ньому фігурки баранчиків.
Тісто, що залишилося, розкачайте в тонку, не дуже широку довгу смужку. Смужку змастіть водою і рівномірно посипте шаром маку та цукру, потім скрутіть в щільний рулет діаметром 2-2,5 см.
Рулет розріжте на шматочки товщиною 1-1,5 см.
Фігурки перекладіть на деко, змащене маслом і застелене пергаментом, і змочіть водою.
На тіло баранчика укладіть рулетики впритул один до одного. До голови приклейте вухо і прикріпіть родзинку – очі.
Ще раз змастіть всю поверхню фігурок водою і дайте їм розстоятися.
Перед випічкою голову і ноги баранчиків змастіть яйцем, злегка збитим з водою. Випікайте при 220 °С до утворення рум’яної скоринки.