Печиво “Мадлен”

Печиво “Мадлен”

Ароматне і ніжне печиво Мадлен з лимонним смаком.

Готуємо тісто з вершкового масла, цукру, яйця і борошна, кількість інгредієнтів зазначено з розрахунку на 9 штук печива. Для смаку і аромату в тісто додаємо лимонну цедру і ванільний цукор. Випікаємо це чудове печиво у спеціальних формочках, які можуть бути будь-якої форми, силіконовими або металевими.

Інгредієнти

1 сире яйце
50 грам вершкового масла
2 столові ложки цукру
пакетик ванільного цукру (10 грам)
70 грам пшеничного борошна
чайна ложечка дрібно натертої на тертці лимонної цедри

Для прикраси

50 грам білого шоколаду
столова ложка вершків

Приготування

Вершкове масло розтоплюємо і даємо йому охолонути.

Яйце збиваємо з ванільним і звичайним цукром до пишної маси. Потім додаємо цедру лимона, просіяне борошно і все це перемішуємо лопаткою. Вливаємо розтоплене масло і знову перемішуємо до гладкості.

Розкладаємо готове тісто у формочки, якщо формочки не силіконові – змащуємо їх вершковим маслом. Форми з печивом ставимо на деко і відправляємо в гарячу духовку. Випікаємо печиво хвилин 12 при 190 градусах.

Готове печиво відразу акуратно виймаємо з формочок і даємо охолонути. Потім прикрашаємо печиво Мадлен глазур’ю з білого шоколаду або просто посипаємо його цукровою пудрою. Для глазурі розтоплюємо на водяній бані шоколад з додаванням вершків.

Подобається допис? Поділіться з друзями: