Пісний манник з чорною смородиною

Пісний манник з чорною смородиною

Пісний манник без яєць і молочних продуктів цілком можна приготувати на воді і олії. При цьому випічка виявиться не менш смачною, особливо якщо додати в неї свіжі або заморожені ягоди.

Ідеальне поєднання – чорна смородина, яка надає солодкому бісквіту приємну кислинку.

Пиріг виходить розсипчастим, але на відміну від здобного, більш щільним, не таким повітряним, втім, для когось це є навіть перевагою. Смородину можна замінити сухофруктами, свіжими яблуками, горіхами.

Інгредієнти для манника

вода – 2 ст.
манна крупа – 2 ст.
борошно – 2 ст.
розпушувач – 4 ч. л.
цукровий пісок – 2 ст.
олія – 0,5 ст.
сіль – 1 щіпка.
ванілін – 1 м
чорна смородина – 0,5-1 ст.

Стакан – 200 мл.

Діаметр форми для випічки – 20 см.

Як приготувати манник

Змішати вручну, міксером або кухонним комбайном в одну суміш воду, манку, борошно, цукор, розпушувач, масло, сіль і ванілін.

Пісний манник з чорною смородиною

Додати в тісто ягоду і акуратно перемішати, намагаючись не пошкодити чорну смородину.

Пісний манник з чорною смородиною

Роз’ємну форму для випічки змастити олією і викласти в неї тісто. Розрівняти ложкою.

Пісний манник з чорною смородиною

Відправити в розігріту до 200 градусів духовку на годину, після чого слід перевірити готовність бісквіта дерев’яною тоненькою паличкою. При необхідності допекти манник. Поверхня повинна бути зарум’янена.

Пісний манник з чорною смородиною

Після того, як вийняли випічку з духовки, дати манному бісквіту охолонути близько 20-30 хвилин. Після чого трохи підчепивши краї лопаткою, зняти деталі роз’ємної форми, намагаючись не пошкодити цілісність пирога.

Манник на воді для пісних днів готовий! Подають десерт з варенням, медом, сиропом і улюбленими напоями. Смачного!

Пісний манник – Відео приготування

Подобається допис? Поділіться з друзями: