Пиріг з рисом і мигдалем

Пиріг з рисом і мигдалем

Час приготування – 50 хвилин

Інгредієнти на 4 порції

рис коричневий варений – 2 стакани
борошно пшеничне – 1 стакан
масло вершкове – 2 ст. ложки для тіста і 100 г для начинки
джем полуничний – 2 ст. ложки
цукор – 2 стакани
яйце – 1 шт.
мигдаль різаний – 30 г
есенція фруктова – 1/2 ч. ложки

Приготування

Змішайте борошно з сіллю. Масло наріжте невеликими шматочками і перемішайте їх з борошном, додайте воду і замісіть тісто. Частину тіста тонко розкачати на посипаній борошном дошці. Перекладіть тісто в круглу форму, зробіть виделкою кілька проколів. Охолодіть протягом 10 хвилин.

Розтопіть масло для начинки, додайте цукор, яйце, мигдаль, рис і есенцію. Змастіть джемом підставу пирога і викладіть зверху начинку. З тіста наріжте смужки і викладіть зверху на начинку у вигляді квадратів.

Випікайте пиріг протягом 30 хвилин при 200 °С до золотистого кольору.

Подобається допис? Поділіться з друзями: