Кулеб’яка з капустою і рибою

Кулеб'яка з капустою і рибою

Кулеб’яка – старовинне російське блюдо. Вважається, що назва походить від слова «колоб» – невеликий хлібець. Кулеб’яка відрізняється від пирога більш вузькою і високою формою, а також складною начинкою з декількох фаршів. До того ж вага начинки в кулебяці становить більше половини загальної ваги, а в пирозі – менше половини.

Час приготування – 1 година

Інгредієнти на 4 порції

тісто дріжджове – 600 г
філе риби (тріска, хек або пікша) – 500 г
капуста білокачанна – 500 г
3 шт. яйця варені
зелень кропу рубана – 2 ст. ложки
масло вершкове – 100 г
яйце – 1 шт.
перець чорний мелений
сіль

Приготування

Капусту нашаткуйте, посоліть, перетріть руками і залиште до виділення соку, потім відіжміть. Обсмажте на маслі і охолодіть.

Філе риби наріжте шматочками, посоліть, поперчіть і обсмажте на частини масла до утворення золотистої скоринки.

Варені яйця порубаєте. Перемішайте капусту з яйцями і зеленню. Посоліть і поперчіть.

Тісто розкачайте в пласт і викладіть на вистелений пергаментом деко. На середину пласта укладіть половину капустяної начинки, потім смажену рибу і залишилася капусту.

Краї тіста з’єднайте над начинкою і защипайте. Надайте кулебяці овальну форму. Оформіть кулеб’яку фігурками з тіста, що залишилося. Поставте її на 20 хвилин у тепле місце для вистоювання.

Змастіть кулеб’яку яйцем, зробіть кілька проколів і випікайте 25-30 хвилин при 220 °С.

Готову кулеб’яку можна змастити вершковим маслом.

Подобається допис? Поділіться з друзями: