Зміст
Інгредієнти
Для тіста
борошно – 1,1 кг сіль – 2 ч. ложки масло вершкове – 50 г дріжджі сухі – 1 ст. ложка цукор – 0,5 ч. ложки вода – 700 мл олія соняшникова – 10 ст. ложок
Для начинки
картопля варена за смаком сир адигейський за смаком сіль за смаком масло вершкове – 500 г
Приготування
Замісити м’яке, але не липке тісто. Поставити в тепле місце для підйому на 1 годину. Обім’яти і сформувати кульки масою 400 р.
Варену картоплю з сиром (у пропорції 1:1) пропустити через м’ясорубку, посолити. Якщо сир не дуже жирний, додати 2 ст. ложки сметани. З тіста сформувати кульки масою 450 р.
Шматки тіста трохи розім’яти руками, викласти на них начинку. Вироби викласти на суху сковороду і зліпити пироги. Випікати при 250-300 °С до утворення рум’яної скоринки. Готові пироги рясно змастити вершковим маслом.