Картофджин

Картофджин

Інгредієнти

Для тіста

борошно – 1,1 кг
сіль – 2 ч. ложки
масло вершкове – 50 г
дріжджі сухі – 1 ст. ложка
цукор – 0,5 ч. ложки
вода – 700 мл
олія соняшникова – 10 ст. ложок

Для начинки

картопля варена за смаком
сир адигейський за смаком
сіль за смаком
масло вершкове – 500 г

Приготування

Замісити м’яке, але не липке тісто. Поставити в тепле місце для підйому на 1 годину. Обім’яти і сформувати кульки масою 400 р.

Варену картоплю з сиром (у пропорції 1:1) пропустити через м’ясорубку, посолити. Якщо сир не дуже жирний, додати 2 ст. ложки сметани. З тіста сформувати кульки масою 450 р.

Шматки тіста трохи розім’яти руками, викласти на них начинку. Вироби викласти на суху сковороду і зліпити пироги. Випікати при 250-300 °С до утворення рум’яної скоринки. Готові пироги рясно змастити вершковим маслом.

Подобається допис? Поділіться з друзями: