Шоколадний пиріг (без яєць)

Шоколадний пиріг (без яєць)

Інгредієнти

1,5 склянки борошна
3 ст. ложки какао-порошку
1 ч. ложка соди
щіпка солі
1 склянка цукру
1/4 склянки олії
1 склянка води
1/2 ст. ложки ванільного екстракту
1 ст. ложка білого винного оцту або лимонного соку
1/4-1/2 ч. ложки розчинної кави

Приготування

Нагрійте духовку до 180 градусів. Застеліть форму для пирога папером для випічки, змастіть оливковою або олією і присипте борошном.

Змішайте борошно, какао, соду і сіль. В окремій мисці змішайте цукор, масло, воду, оцет і каву. Збивайте цукор поки повністю не розчиниться.

Змішайте обидві суміші до однорідної маси.

Перелийте тісто в приготовану форму і випікайте 35-40 хвилин. Повністю остудіть і наріжте.

Зверху можна покрити найпростішим шоколадним кремом або присипати тертим шоколадом.

Подобається допис? Поділіться з друзями: