Вихід – 2 порції
Час приготування – 2 години 40 хвилин
Зміст
Інгредієнти для пирога з полуниці
борошно пшеничне – 300 г.
масло вершкове – 100 г.
молоко – 3/4 склянки
розпушувач – 1 ч. ложка
цукор – 2 ст. ложки
Для начинки:
полуниця лісова 4 склянки
яєчний білок 1 шт.
цукор 1 склянка
крохмаль картопляний 1 ст. ложка
масло вершкове 2 ст. ложки
сік лимонний 2 ст. ложки
Приготування полуничного пирога
Ягоди перемішайте з цукром, крохмалем, маслом і лимонним соком і залиште на 20 хвилин.
Борошно перемішайте з розпушувачем, цукром, розм’якшеним маслом і молоком. Замісіть тісто і поставте на 1 годину в холодильник.
Тісто розділіть на дві нерівні частини. Більшу частину розкачайте і викладіть у змащену маслом круглу форму, сформуйте бортик. Накрийте папером для випічки, насипте на неї квасолю (або горох) і випікайте основу 15 хвилин при 180 °С. Зніміть папір з квасолею. Корж охолодіть.
На випечену основу викладіть полуничну начинку.
Тісто, що залишилося, розкачайте завтовшки 2 см., наріжте довгими смужками шириною 2 см. Викладіть їх на пиріг, кінці смужок підріжте і з’єднайте з бортиком.
Пиріг змастіть злегка збитим білком. Випікайте пиріг 20-30 хвилин при 180 °С.
При подачі посипте пиріг цукровою пудрою.