Кростата з ягодами і заварним кремом

Кростата з ягодами і заварним кремом

Інгредієнти

яєчні жовтки – 4 шт.
яйце – 1 шт.
масло вершкове – 250 г
борошно пшеничне – 3 склянки
цукор – 350 г
розпушувач для тіста – 1 ч. ложка
крохмаль картопляний – 1 ст. ложка
молоко – 150 мл
ягоди свіжі – 300 г
оцет
ванілін
листя м’яти

Приготування

Жовтки збиваємо з цукром. У просіяне борошно (1,5 склянки) вливаємо жовтки, збиті з цукром (150 г), соду, гашену оцтом. Додаємо масло (200 г) кімнатної температури, нарізане кубиками.

Замішуємо руками тісто, поступово додаючи борошно (1 склянка). Готове тісто накриваємо харчовою плівкою і ставимо в холодильник на 30 хвилин.

Після охолодження тісто перекладаємо у форму діаметром 26 см і розподіляємо руками по дну і бортикам. Випікаємо при 180 °С 20-25 хвилин і даємо охолонути.

У миску просіваємо 2 столові ложки борошна, додаємо цукор (200 г), крохмаль, ванілін і добре перемішуємо. До суміші потроху додаємо молоко (100 мл), перемішуємо так, щоб не було грудочок. Варимо на повільному вогні, постійно помішуючи, до загустіння.

До загуслого крему, не перестаючи помішувати, додаємо яйце, збите з 50 мл. молока. Коли крем загусне, прибираємо його з плити, додаємо масло (50 г), перемішуємо і даємо трохи охолонути.

На корж викладаємо ягоди (для прикладу: полуниця, лохина, ожина) і прикрашаємо м’ятою. Заповнюємо теплим кремом. Пиріг готовий.

Подобається допис? Поділіться з друзями: