Час приготування – 45 хвилин + охолодження.
Зміст
Інгредієнти на 8 порцій
Для тіста
масло вершкове – 150 г борошно пшеничне – 180 г вода крижана – 2 ст. ложки
Для лимонного крему
борошно пшеничне – 80 г вода крижана – 400 г цукор – 85 г сік 1 лимона яєчні жовтки – 4 шт. масло вершкове – 1 ст. ложка цедра терта 1/2 лимона
Для меренги
яєчні білки – 4 шт. цукор – 200 г
Приготування
Для тіста охолоджене масло порубати з борошном до консистенції хлібних крихт. Влийте воду і замісіть тісто. Помістіть його в холодильник на годину.
Тісто викладіть у змащену маслом форму, сформуйте бортики, зробіть проколи виделкою. Поставте форму з тістом в холодильник на 30 хвилин.
Випікайте основу для пирога 15 хвилин при 200°С. Охолодіть.
Для лимонного крему воду змішайте з цукром, борошном і лимонним соком. Варіть 3 -4 хвилини, безперервно помішуючи, потім злегка охолодіть. Додайте яєчні жовтки і масло, перемішайте. Варіть на дуже слабкому вогні 2 -4 хвилини, поки суміш не загусне, охолодіть. Додайте терту цедру лимона, перемішайте.
Для меренги збийте яєчні білки, додайте цукор. На підготовлену основу для пирога викладіть лимонний крем, зверху покладіть меренгу.
Випікайте пиріг 10 хвилин при 150°С.