Зміст
Інгредієнти
тісто листкове – 400 г.
м’якоть яловичини – 1 кг.
бекон – 3 скибочки
гриби білі – 50 г.
яйце – 1 шт.
масло вершкове – 3 ст. ложки
цибуля ріпчаста – 1 головка
борошно пшеничне – 3 ст. ложки
портвейн – 1/2 склянки
вино червоне сухе – 1/2 склянки
бульйон – 1 склянка
гірчиця – 1 ч. ложка
ягоди ялівцю – 7 шт.
чебрець рубаний – 1/2 ст. ложки
зелень петрушки рубана – 1/4 склянки
перець чорний мелений
сіль
Вихід – 10 порцій
Приготування паю з яловичиною
М’якоть яловичини наріжте кубиками з гранню 2 см. Розігрійте масло на сковороді і швидко обсмажте м’ясо до золотистого кольору. Зніміть м’ясо зі сковороди, обсушіть на паперовій серветці.
Бекон наріжте соломкою, обсмажте до золотистого кольору і обсушіть.
Цибулю дрібно порубати і обсмажити на маслі, що залишилося до золотистого кольору. Посипте цибулю борошном і обсмажуйте ще 5-7 хвилин.
Гриби наріжте скибочками.
Налийте в сотейник портвейн, вино і бульйон, додайте гірчицю, ялівець, гриби і чебрець, доведіть до кипіння.
Покладіть яловичину, знову доведіть до кипіння. Зменшіть нагрів і тушкуйте близько 40 хвилин.
М’ясо перекладіть у велику керамічну форму, змащену маслом.
Соус, отриманий при тушкуванні м’яса, уваріть на слабкому вогні до загусання. Поперчіть і посоліть.
На м’ясо викладіть обсмажену з борошном цибулю, полийте приготованим соусом, посипте зеленню петрушки, зверху покладіть бекон.
Тісто розкачати в пласт товщиною 5 мм достатньої величини, щоб накрити їм форму. Змастивши краї форми яйцем, накрийте її шаром тіста. Зробіть зверху кілька проколів для виходу пару. Поверхню тіста також змастіть яйцем.
Запікайте пай 10-15 хвилин при 210 °С до утворення рум’яної скоринки. Подавайте в формі.