Пай – пиріг з начинкою, часто тільки з верхньою скоринкою, але іноді в ньому буває шар тіста і знизу, і зверху. У Північній Америці під словом «пай» розуміють пиріг з відкритою начинкою, а в Англії такий пиріг частіше називають тартом.
Час приготування – 1 година 20 хвилин.
Зміст
Інгредієнти на 6 порцій
тісто листкове – 500 г бекон – 160 г часник – 1 зубчик цибуля ріпчаста – 1 головка цибуля-порей – 2 стебла морква – 1 шт. корінь петрушки – 1 шт. печериці – 100 г масло вершкове – 30 г вершки – 1 1/4 склянки зелень кропу і петрушки рубана – по 1 ст. ложці борошно пшеничне – 1 ст. ложка яйце – 1 шт. перець мелений, сіль
Приготування
Ріпчасту цибулю і часник дрібно порубаєте. Цибулю-порей наріжте кільцями, коріння і бекон – кубиками, гриби – скибочками.
Ріпчасту цибулю і часник обсмажте на олії до золотистого кольору. Покладіть гриби і бекон, смажте, помішуючи, 5 хвилин. Додайте моркву, петрушку, цибулю-порей, посипте борошном, смажте ще 3 хвилини.
Влийте вершки і тушкуйте 15 хвилин.
Додайте зелень, суміш посоліть, поперчіть і викладіть в керамічну форму.
Тісто розкачайте, наріжте смужками і переплетіть у вигляді щільної сітки.
Накрийте плетінкою форму з овочами, обріжте краї тіста.
Змастіть тісто яйцем. Випікайте пай 20 хвилин при 180 °С до утворення рум’яної скоринки.