Пай з овочами, беконом і зеленню

Пай з овочами, беконом і зеленню

Пай – пиріг з начинкою, часто тільки з верхньою скоринкою, але іноді в ньому буває шар тіста і знизу, і зверху. У Північній Америці під словом «пай» розуміють пиріг з відкритою начинкою, а в Англії такий пиріг частіше називають тартом.

Час приготування – 1 година 20 хвилин.

Інгредієнти на 6 порцій

тісто листкове – 500 г
бекон – 160 г
часник – 1 зубчик
цибуля ріпчаста – 1 головка
цибуля-порей – 2 стебла
морква – 1 шт.
корінь петрушки – 1 шт.
печериці – 100 г
масло вершкове – 30 г
вершки – 1 1/4 склянки
зелень кропу і петрушки рубана – по 1 ст. ложці
борошно пшеничне – 1 ст. ложка
яйце – 1 шт.
перець мелений, сіль

Приготування

Ріпчасту цибулю і часник дрібно порубаєте. Цибулю-порей наріжте кільцями, коріння і бекон – кубиками, гриби – скибочками.

Ріпчасту цибулю і часник обсмажте на олії до золотистого кольору. Покладіть гриби і бекон, смажте, помішуючи, 5 хвилин. Додайте моркву, петрушку, цибулю-порей, посипте борошном, смажте ще 3 хвилини.

Влийте вершки і тушкуйте 15 хвилин.

Додайте зелень, суміш посоліть, поперчіть і викладіть в керамічну форму.

Тісто розкачайте, наріжте смужками і переплетіть у вигляді щільної сітки.

Накрийте плетінкою форму з овочами, обріжте краї тіста.

Змастіть тісто яйцем. Випікайте пай 20 хвилин при 180 °С до утворення рум’яної скоринки.

Подобається допис? Поділіться з друзями: