Пісний манник без яєць і молочних продуктів цілком можна приготувати на воді і олії. При цьому випічка виявиться не менш смачною, особливо якщо додати в неї свіжі або заморожені ягоди.
Ідеальне поєднання – чорна смородина, яка надає солодкому бісквіту приємну кислинку.
Пиріг виходить розсипчастим, але на відміну від здобного, більш щільним, не таким повітряним, втім, для когось це є навіть перевагою. Смородину можна замінити сухофруктами, свіжими яблуками, горіхами.
Зміст
Інгредієнти для манника
вода – 2 ст.
манна крупа – 2 ст.
борошно – 2 ст.
розпушувач – 4 ч. л.
цукровий пісок – 2 ст.
олія – 0,5 ст.
сіль – 1 щіпка.
ванілін – 1 м
чорна смородина – 0,5-1 ст.
Стакан – 200 мл.
Діаметр форми для випічки – 20 см.
Як приготувати манник
Змішати вручну, міксером або кухонним комбайном в одну суміш воду, манку, борошно, цукор, розпушувач, масло, сіль і ванілін.
Додати в тісто ягоду і акуратно перемішати, намагаючись не пошкодити чорну смородину.
Роз’ємну форму для випічки змастити олією і викласти в неї тісто. Розрівняти ложкою.
Відправити в розігріту до 200 градусів духовку на годину, після чого слід перевірити готовність бісквіта дерев’яною тоненькою паличкою. При необхідності допекти манник. Поверхня повинна бути зарум’янена.
Після того, як вийняли випічку з духовки, дати манному бісквіту охолонути близько 20-30 хвилин. Після чого трохи підчепивши краї лопаткою, зняти деталі роз’ємної форми, намагаючись не пошкодити цілісність пирога.
Манник на воді для пісних днів готовий! Подають десерт з варенням, медом, сиропом і улюбленими напоями. Смачного!
Пісний манник – Відео приготування