Пухкеники

Пухкеники

Інгредієнти на 4 порції

борошно пшеничне – 1,5 склянки
вода – 1,5 склянки
яйця – 6 шт.
цукор – 1/4 склянки
масло вершкове – 1 ст. ложка
олія – 2 склянки
сухарі мелені – 3 ст. ложки
цукор ванільний – 1 ст. ложка

Приготування

Воду разом з вершковим маслом і цукром доведіть до кипіння, всипте борошно і, прогріваючи суміш на слабкому вогні, вимішуйте до тих пір, поки вона не перестане прилипати до стінок каструлі.

Охолодіть тісто до 60-70 °С, вбийте яєчні жовтки по одному, кожен раз вимішуючи тісто до однорідної консистенції.

Поступово додайте збиті в піну яєчні білки.

За допомогою ложки відділіть невелику кількість тіста, опустіть його в розігріте масло і смажте до золотистого кольору.

Готові пухкеники посипте сухарями, змішаними з ванільним цукром. Подавайте гарячими з варенням.

Подобається допис? Поділіться з друзями: